Η σκορδαλιά θέλει παράδοση, μεράκι και....Μαγούλιανα

Κυρ, 03/25/2018 - 11:13

Όταν η παράδοση και Τα Μαγούλιανα "συναντιόνται" δημιουργείται μια έκρηξη γεύσεων.... Η παράδοση θέλει κάθε 25η Μαρτίου να φτιάχνεται η αλιάδα ή σκορδαλιά με βακαλάο και στο Οινομαγειρείο Τα Μαγούλιανα φτιάχνεται στο γουδί όπως το έφτιαχναν οι παλιοί για να...κορδώσει! Οι προετοιμασίες έντονες καθώς όλα πρέπει να είναι έτοιμα για το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου.

ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (5) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (15)

Η ετοιμασία της αλιάδας... Το σκόρδο λιώνεται στο γουδί, οι πατάτες αφού έχουν βραστεί και καθαριστεί λιώνονται στον πολτοποιητή (ή στον μύλο) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (3) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (4)

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.... Η σκορδαλιά για να πετύχει πρέπει τη στιγµή που ανακατεύετε µε το γουδοχέρι να σχηµατίζονται λεπτές κλωστές, οι λεγόµενες κόρδες, να κορδώσει που έλεγαν οι παλιοί. Μια δύσκολη ετοιμασία που θέλει υπομονή, δύναμη και άτομα...

 ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (6) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (10)

ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (12) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (16)

Οι ετοιμασίες συνεχίζονται!! Το λάδι και το σκόρδο αγκαλιάζουν την λιωμένη πατάτα και δημιουργούν ένα παραδοσιακό φαγητό που οι περισσότεροι θέλουν να φάνε…τουλάχιστον 2 πιάτα! Η κα.Βίκυ ανυπομονεί να προσφέρει στους πελάτες της την παραδοσιακή σκορδαλιά και τον τηγανισμένο βακαλάο. Πελάτες ήδη έχουν "κλείσει" τραπέζι για να την γευτούν....Οι σημειώσεις πολλές για να μην ξεχάσει κανέναν." Ο κ.Βασιλόπουλος στο 1ο δεξιά τραπέζι, ο κ.Γιώργος 4 άτομα, η Βάσω θα είναι 9 άτομα και ο άντρας της τρώει 2 πιάτα!! Πρέπει όλους να τους ευχαριστήσουμε που θα μας τιμήσουν.." magouliana27450446_n

Το οινομαγειρίο «Τα Mαγούλιανα» στην Αμαλιάδα Ηλείας (έναντι ΔΕΗ Αμαλιάδας) τηλ.:2622023408, ετοιμάζουν για εσάς παραδοσιακή σκορδαλιά και σας προσκαλούν να την δοκιμάσετε….

 ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (1) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (9) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (13) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (14) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (17) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (18) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (19) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (20) ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (21)

Share