Νέο TV κανάλι στη συχνότητα του COSMOS - Έδρα Πάτρα και ιδιοκτησία Αθήνα

Δευ, 09/14/2015 - 17:14

 

Ξεκίνησαν εδώ και μερικές μέρες οι εκπομπές για το PLP (από το Πελοπόννησος). Ένα νέο περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής Πελοποννήσου - Αιτωλοακαρνανίας - Νότιων Ιονίων Νήσων, με έδρα την Πάτρα.

Το κανάλι αυτό εκπέμπει μέσα από τη συχνότητα του πρώην ηλειακού καναλιού COSMOS TVαφού η συχνότητα αυτή πλέον αγοράστηκε από τους νέους ιδιοκτήτες (οι οποίοι δεν έχουν κάποια σχέση με τον Πύργο και την Ηλεία).

 

Άλλωστε εδώ και καιρό το COSMOS TV δεν εξέπεμπε κανονικό πρόγραμμα. Ενώ πρόσθετο μεγάλο πρόβλημα για την μέχρι πρότινος ιδιοκτησία του στον Πύργο ήταν και αυτό που ήδη αντιμετωπίζουν τα περισσότερα περιφερειακά κανάλια της χώρας, δηλαδή το μηνιαίο ενοίκιο προς την Digea για να εκπέμπουν μέσα από την πλατφόρμα της.

Ποσό που φτάνει τα περίπου 3.800 ευρώ το μήνα και που τα περισσότερα κανάλια – σύμφωνα με τις πληροφορίες – ήδη χρωστάνε τους μέχρι τώρα μήνες, από όταν ξεκίνησε το ...έργο αυτό. Δηλαδή της ψηφιακής εκπομπής και με τον τρόπο αυτό, κ.τ.λ.

 

* * * Το PLP εκπέμπει από τα τηλεοπτικά στούντιο του Ομίλου Plus Media (Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα), και έχει άμεση συνεργασία με το «μητρικό» κανάλι της Αθήνας Attica TV, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη!

 

Που συνολικά με τις κινήσεις του αυτές δημιουργεί το καινούργιο τηλεοπτικό δίκτυο Hellasnet το οποίο ήδη εξελίσσεται. Αφού έχει προχωρήσει σε παρόμοιες συνεργασίες ή και εξαγορές συχνοτήτων κ.τ.λ. με εννέα ως τώρα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας όπως προαναφέραμε ως κεντρικό κανάλι το “Αttica Tv”.

 

Μέχρι στιγμής μετέχουν οι περιφερειακοί σταθμοί: TRT της Θεσσαλίας, ΕΝΑ Channel της Λαμίας, Δίκτυο της Δ. Μακεδονίας, Δίον TV της Κατερίνης, Άλφα Δράμας, Θράκη Net, Ίριδα TV της Ρόδου, COSMOS TV Ηλείας (που έγινε PLP Πάτρας όπως ήδη περιγράψαμε) συν το Attica TV της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη επαφές για απόκτηση καναλιού και στην Κρήτη.

Μέσω του Attica TV (το οποίο είχε ξεκινήσει ως ιδιοκτησίας του Δήμου Θριασίου Αττικής) αναμεταδίδεται από τη Θεσσαλονίκη και το εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε.

 

* * * Το κεντρικό studio της Hellasnet στεγάζεται στον Πύργο των Αθηνών.

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, την οργάνωση του ενημερωτικού τομέα του τηλεοπτικού δικτύου συνολικά, έχει αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επίσης γνωστός Πέτρος Κωστόπουλος ανέλαβε το στήσιμο του ψυχαγωγικού τομέα.

 

- Με το PLP στη μορφή που ξεκίνησε συνεργάζονται αρκετά γνωστοί δημοσιογράφοι της Πάτρας (και μόνο αυτής) όπως οι Κωνσταντίνος Φλαμής, Αχιλλέας Ροδίτης, Γιάννης Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Ρηγόπουλος, Μάνθος Ευαγγελίου, Μαρία Ανδριέλου, Δήμητρα Μπαλαφούτη, Νικόλ Μακρή, Γιώργος Κοντογιάννης κ.α.

 

Share