Παπακώστα απο Λεχαινά: Προσλήψεις και στήριξη προσωπικού στο ΚΕ.ΠΕ.Π. (φωτο)

Σάβ, 11/29/2014 - 12:05

Επίσκεψη στα Λεχαινά Ηλείας πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής η υφυπουργός Υγείας κα. Κατερίνα Παπακώστα για να συμμετέχει στην εκδήλωση «Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και εθελοντισμός στο ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας και το ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών ενώ νωρίτερα είχαν γίνει σημαντικές ανακοινώσεις από την κα. Παπακώστα για το ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών. Η υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού από το Υπουργείο Εργασίας δίνοντας μια ανάσα στα προβλήματα του ιδρύματος όσον αφορά το προσωπικό.

Παράλληλα η κα. Παπακώστα έκανε αναφορά για το δημοσίευμα του BBC σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο ίδρυμα και ανέφερε: «Ήρθα και μόνη μου να δω, διότι αυτό που μου είπαν οι επιστήμονες, τα πάρκα, όπου μια μερίδα παιδιών για λόγους προστασίας δικής τους πρέπει να βρίσκονται, κάποιοι τα παρουσίασαν τελείως διαφορετικά. Ρώτησα τους επιστήμονες που είναι εξειδικευμένοι και μου είπαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι γίνεται η προστασία των παιδιών, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Με διαβεβαιώνουν εδώ και ο εθελοντής γιατρός που βρίσκεται εδώ και τον ευχαριστώ θερμά και οι δικές μου υπηρεσίες ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έτσι συμβαίνει. Κατά συνέπεια λοιπόν πρέπει να μπαίνουν και κάποια πράγματα στη θέση τους για να μην είναι σε βάρος και των ίδιων των παιδιών όλη αυτή η ιστορία. Άρα λοιπόν βρισκόμαστε σήμερα εδώ εφ ωφελεία των παιδιών και για να ξέρουν οι ευαίσθητοι και οι ευάλωτοι πολίτες ότι είμαστε παρόντες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους».

Ενώ ευχαρίστησε και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας όπου ανακοίνωσε την εθελοντική ανάληψη και παροχή Ιατρικής βοήθειας προς το ΚΕ.ΠΕ.Π. Λεχαινών.

O βουλευτής κ. Ανδρέας Μαρίνος είπε: «Η Πολιτεία έχει χρέος να δει τα προβλήματα της πρόνοιας και της φροντίδας στη χώρα μας, βεβαίως καλωσορίζουμε την κα. Παπακώστα η οποία αν και δεν έχει αρμοδιότητα για τη λειτουργία του Ιδρύματος εδώ έσπευσε και είδε τον Ιατρικό Σύλλογο, τον οποίο θέλω να συγχαρώ, όπως επίσης και τον κ. Γώτη ο οποίος έρχεται εθελοντικά και προσφέρει τις υπηρεσίες του. Το Υπουργείο Εργασίας πρέπει άμεσα να προβεί στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού και έτσι να αποδείξει ότι οφείλει σε αυτά τα παιδιά να είναι κοντά του».

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Κοντογιάννης είπε: «Περιμένουμε τα αποτελέσματα καθώς εμπλέκονται δύο υπουργεία για να μπορέσουμε να καλυτερέψουμε τη ζωή αυτών των παιδιών που είχαν την ατυχία να είναι σε αυτή την κατάσταση. Είναι χρέος της Πολιτείας να σταθεί δίπλα  τους, είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε. Γι’ αυτό αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας».

Η βουλευτής κα Δ.Θ. Αυγερινοπούλου ανφερε:  «Η παρουσία μας εδώ είναι συνεχής, εμένα είναι τουλάχιστον η τέταρτη μέσα στο 2014. Είχαμε κάνει προηγούμενη επίσκεψη στον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου ο οποίος μας ενημέρωσε ότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόσπασης όλου του προσωπικού, του ιατρικού, του νοσηλευτικού, του διοικητικού το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορέσει να δοθεί φροντίδα στον βαθμό τον οποίο χρειάζεται. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας πήρε μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την «υιοθεσία» αυτών των παιδιών. Όλη η κοινωνία πρέπει να το υιοθετήσει, όλα αυτά τα παιδιά είναι και δικά μας παιδιά».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο ΑΣΤΡΟΝ στα Λεχαινά παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος κ. Μοράντ, ο αντιδήμαρχος κ. Μίγκος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ.Γερμανός, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος, οι βουλευτές κ.Μαρίνος, κ.Τζαβάρας, κα.Αυγερινοπούλου, κα. Σαλτάρη, oαναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης

μοραντ - χριστοδουλοπουλος

 

 

Share