Πόλεμος Ουάσιγκτον – Βερολίνου για τα φιλέτα της Ελλάδας

Τρί, 10/20/2015 - 07:16

Του Άγγελου Αγγελόπουλου

Πρώην Προέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας

 

Η στήριξη της Ελλάδας από τις ΗΠΑ απέναντι στη Γερμανία είναι λογική συνέπεια της μεγάλης απόκλισης των δύο χωρών στη διαχείριση της κρίσης.

Η Ευρωζώνη εάν είχε συντονισθεί με τηFed(την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ), από την αρχή της κρίσης, η επιστροφή της ανάπτυξης θα είχε έρθει.

Διαπιστώνεται ευρύτερος πόλεμος αλληλοεξόντωσης μεταξύ αμερικανικών και γερμανικών συμφερόντων, δηλαδή απόλυτης σύγκρουσης Ουάσιγκτον – Βερολίνου για την επιρροή των δύο πλευρών στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά διαπιστώνεται σφοδρή παρασκηνιακή σύγκρουση των δύο πόλων σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς τομείς, όπου η Ελληνική οικονομία παραμένει ζωντανή ή υπόσχεται «καλές ευκαιρίες» σε πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές, στην ενέργεια, στις τράπεζες, στον τουρισμό, στις υποδομές και κυρίως στην έρευνα, εξόρυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων στην Ελληνική Επικράτεια.

-          Αμερικανοί και Γερμανοί δείχνουν ότι ενδιαφέρονται καίρια για την οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας και το μέγεθος της δικής τους επιρροής σ’ αυτή.

-          Η υπόγεια αντιπαράθεση φαίνεται στο θέμα τις ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, γιατί απ’ αυτή θα εξαρτηθεί και ο έλεγχος των αλλαγών στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας μας, που θα ακολουθήσει λόγω της αναδιάρθρωσης των «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ»

-          Η Ουάσιγκτον δεν θα μείνει απαθής στο ενδεχόμενο Ελληνικές Τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο των Γερμανών. Πηγές της πληροφόρησής μου από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι εκφράστηκε η δυσαρέσκειά των για την κινητικότητα τραπεζικών παραγόντων που εμφανίζονται ως φιλογερμανικών εξελίξεων στη διαμόρφωση του νέου Ελληνικού τραπεζικού επιχειρηματικού χάρτη.

-          Οι πληροφορίες μου που μετά από έρευνα, είναι σοβαρότατες, έχουμε εντολή παρέμβασης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που ανήκει στην Οικογένεια των Εβραίων Τραπεζιτών Ροτσιλντ, που κάτω απ’ αυτή την Οικογενειακή Τράπεζα λειτουργούν άλλες 290 τράπεζες, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, που τρέχει το ΔΝΤ, χρηματοδοτείται επί τόκω το ίδιο από την Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα των ΗΠΑ< που δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια κοινοπραξία Εβραϊκών τραπεζών που ανήκουν στη δυναστεία της οικογένειας Ρότσιλντ).

-          Αυτά προς πληροφόρηση για να γνωρίζει ο κάθε ένας τι παίζεται πίσω από την πλάτη του…

-          Η Ελληνική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να λύσει ένα πολύ δύσκολο σταυρόλεξο ισορροπιών γεμάτο παγίδες; Δεν τίθεται θέμα επιλογής ενός στρατοπέδου.

-          Ας συνειδητοποιήσουμε ότι από κάθε εξέλιξη αυτής της αμερικανογερμανικής σύγκρουσης επηρεάζονται η οικονομία μας, αλλά και τα ανοικτά Εθνικά θέματα.

-          Η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο έχουν διαφορετική θέση για το ελληνικό χρέος.

-          Η κυβέρνηση και ο Ελληνικός Λαός πρέπει να συνειδητοποιήσουν, από άλλα γεγονότα, ότι η αμερικανογερμανική ΜΑΧΗ θα καταλήξει απλά σε ένα είδος συγκυριαρχίας επί ελληνικού εδάφους με μόνο ζητούμενο το βαθμό ΚΕΡΔΟΥΣ για τον καθένα.

 

Διαβάστε το επόμενο άρθρο μου για να εξάγεται τα συμπεράσματά σας:

2. Την αμερικανική επέλαση στην Ελληνική Αγορά

3. Στο μεθεπόμενο άρθρο μου θα γνωρίσετε ποια είναι «τα δραστηριοποιούμενα funds και ο ρόλος τους στην Ελλάδα»

  1. Ακόμη σε συνέχεια με άρθρο μου θα μάθετε για το Γερμανικό Αποτεφρωτήρα της Εθνικής περιουσίας μας.

5. Και τέλος θα κλείσω με τον Επίλογο της σειράς των άρθρων μου «Στα δίχτυα κερδοσκόπων οι χρεωμένες επιχειρήσεις»

Share