Είσοδος ...Ελεύθερη για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Τετ, 02/02/2011 - 21:49

Από την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα μπορούν να εξετάζονται σε όλα τα κέντρα Υγείας, τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας αλλά και από 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του Ο.Π.Α.Δ. και του Ο.Α.Ε.Ε. όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

Την απόφαση αυτή έλαβαν από κοινού ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης και  γίνεται στα πλαίσια εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ οι οποίοι ταλαιπωρούνται από την επαναλαμβανόμενη απεργία των γιατρών του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου κατάλογος με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α..

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), αρχές Ιουνίου και θα θεσμοθετηθεί με προσθήκη στο Νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά για την Πέμπτη. Με 4ωρη στάση συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας, ενώ ο ιατρικός σύλλογος Αθήνας καλεί τα μέλη του την Πέμπτη σε αποχή.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν όμως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ. 

 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζει ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί, προσθέτει όμως ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο και καλεί τους εκπροσώπους των γιατρών σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Οι γιατροί αρνήθηκαν την πρόσκληση και θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Share