Αντώνης Βούρτσης - Όλοι μαζί μπορούμε!

Πέμ, 05/03/2012 - 22:23

Φίλες και Φίλοι,

Οι εκλογές της 6ης Μαίου είναι οι πιο κρίσιμες μετά την μεταπολίτευση.

Οι ώρες είναι ιστορικές και οι επιλογές που βρίσκονται μπροστά μας, καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Οι καιροί απαιτούν από τους πολιτικούς σκληρή αυτοκριτική και ειλικρίνεια και από τους πολίτες νηφαλιότητα και ώριμη σκέψη.

Χωρίς ενότητα,κοινωνική συνοχή και υπευθυνότητα δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση που βασανίζει τη χώρα μας και το λαό μας. Μόνο με μία συντεταγμένη πορεία θα ανακτήσουμε το διεθνή σεβασμό, θα κατοχυρώσουμε την παραμονή μας στο ευρώ, θα εξορκίσουμε το φάσμα της χρεωκοπίας,θα νικήσουμε την ανασφάλεια και θα θεμελιώσουμε την ανάπτυξη.

Η πορεία αυτή δεν είναι εύκολη. Είναι όμως η μόνη λογική επιλογή που θα μας επιτρέψει να πάρουμε ξανά τις τύχες μας στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για τη δική μας αλλά και για τις επόμενες γενιές . Για τα παιδιά μας.

Από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μόνο το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε με υπευθυνότητα την κρίση. Έδωσε μάχη αβοήθητο.Αψήφησε το πολιτικό κόστος. Αναγκάστηκε να πάρει μέτρα αντίθετα με την ιδεολογία του για να ανατρέψει την χρεωκοπία. Ήταν αναπόφευκτο να κάνει αδικίες και λάθη. Κράτησε όμως σταθερή τη χώρα στην ευρωπαική της πορεία και άνοιξε το δρόμο για την μείωση του δημοσίου χρεους που μας επιτρέπει σήμερα να ελπίζουμε ξανά.

Με την ίδια υπευθυνότητα, με ρεαλιστικό σχέδιο και με νέο ηγέτη το Βαγγέλη Βενιζέλο , που απέδειξε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες τις μεγάλες του ικανότητες, το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει σήμερα την πιό πειστική πρόταση για την εθνική ανασυγκρότηση.

 

Φίλες και φίλοι,

Η  Ηλεία έχει μείνει εκτός του χάρτη της ανάπτυξης από διαχρονικές λάθος πολιτικές και πρακτικές.

Η Ηλεία σήμερα κινδυνεύει να μείνει εκτός του χάρτη της ανάπτυξης και των μεγάλων έργων υποδομής, από λάθος πολιτικές επιλογές και από εμμονές σε πρακτικές του παρελθόντος και πολιτική <<Μαυρογιαλούρου>>.

Αυτή την κρίσιμη ώρα η θέση μου είναι κοντά σας.

Αυτό νοιώθω ότι είναι το χρέος μου και η ελάχιστη ανταπόδοση στη γή που γεννήθηκα και μεγάλωσα.Στη γή που οι γονείς μου δημιούργησαν και έδωσαν σε μένα και τα αδέλφια μου τις βάσεις για να προχωρήσουμε στη ζωή μας και να δημιουργήσουμε τις δικές μας οικογένειες.

Με τη δική σας εντολή, μπορώ να εργαστώ έντιμα και ακούραστα να γίνει έργο στον τόπο μας.Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να ανασάνει ο επαγγελματίας, ο νέος αγρότης να μπεί στο χάρτη της ανάπτυξης και των νέων καλλιεργειών. Έτσι θα μπορώ να σας κοιτάζω άφοβα στα μάτια.

Ακόμα και στους δύσκολους καιρούς,οι δυνατότητες υπάρχουν. Αρκεί να το πιστέψουμε και να το αξιοποιήσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε!

Σας ευχαριστώ

Αντώνης   Βούρτσης

Share