Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το δίλημμα ο Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα. Γέμισε από κόσμο η πλατεία Γεωργίου

Πέμ, 05/03/2012 - 09:25

Ολομέτωπη επίθεση του Αλ. Τσίπρα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, χαρακτηριζόντάς τα μνημονιακά κόμματα που αποκάλυψε το ρόλο τους χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους της Αχαίας να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και να εκλέξουν και δεύτερη έδρα στο Νομό στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

"Μην αφήσετε τους άλλους να μιλήσουν για σας. Μιλήστε εσείς. Μην τους εκχωρήσετε τη μοναδική ιδιότητα που σας έχει απομείνει, αυτή του πολίτη".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

"Κύριε  Βενιζέλο, όσοι επιθυμούν επιστροφή στη δραχμή μπορούν μόνο να σας εμπιστευτούν. Με το Μνημόνιο ακολουθείτε ασφαλή πορεία προς τα εκεί. Εκεί θα μας οδηγήσετε με μαθηματική ακρίβεια μέσα σε τρία χρόνια - έως το 2015.

Ερωτώ τον κ. Βενιζέλο: Δέσμευσε την Ελλάδα στο Μνημόνιο με 120% δημόσιο χρέος. Θα την αποδεσμεύσει με 153%; Ποιον, νομίζει, ότι κοροϊδεύει;

Επιτιθέμενος στον πρόεδρο της ΝΔ τόνισε ότι ξεσκεπάστηκε και η δημαγωγία του κ. Σαμαρά. "Ανταγωνίστηκε είπε επάξια τον κ. Βενιζέλο. Τάζοντας μείωση της ανεργίας στο μισό και ανάπτυξη 9% το 2015. Όταν η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, μόλιςπριν λίγες ημέρες, προειδοποίησε ότι η ύφεση στην Ευρώπη θα καθυστερήσει την αύξηση της απασχόλησης"

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

"Απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα. Απευθυνόμαστε στους ανέργους, στους νέους, σε όσους ακόμη προβληματίζονται για την ψήφο τους, σε όσους αδιαφορούν και τους λέμε: Μην αφήσετε τους άλλους να μιλήσουν για σας. Μιλήστε εσείς. Καλούμε κάθε νέο, κάθε νέα, να πάει στις κάλπες. Να ψηφίσει και για λογαριασμό εκείνων που αναγκάστηκαν και ξενιτεύτηκαν.

Ο λαός έχει  συνειδητοποιήσει πια ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο Μνημόνιο. Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ - Μνημόνιο ή Αριστερά. Αυτό είναι το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει αντικαταστήσει την πλατιά κοινωνική συμμαχία που για δεκαετίες το στήριζε με μια νέα κοινωνική συμμαχία του πλούτου και της ολιγαρχίας.

Ο άνθρωπος που ισοπέδωσε την οικονομία, τώρα έχει στόχο τα δάση, το οικοσύστημα. Μοιράζει δώρα σε εκλεκτούς, τους συνήθεις υπόπτους εργολάβους που θησαύρισαν με τις πλάτες του δημοσίου μία εικοσαετία τώρα και που θέλουν, την εποχή της κρίσης και της κατεδάφισης της κοινωνίας να κερδίσουν και άλλα. Βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τον άνθρωπο, πάνω από το περιβάλλον, πάνω από το κοινωνικό σύνολο.

Ερωτώ τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά: Κόπτονται για τους μισθούς των εργαζομένων, που οι ίδιοι έχουν υπογράψει την απόλυσή τους;

Ας μας απαντήσουν λοιπόν:

Γιατί τότε έκλεψαν 12 δις αποθεματικά από τα ασφαλιστικά ταμεία;

Γιατί έχουν υπογράψει νέες περικοπές;

Γιατί τις έχουν κόψει στο μισό;

Γιατί νομοθέτησαν το πρώτα οι δανειστές; Να πληρώνονται δηλαδή πρώτα οι δανειστές και μετά οι μισθοί και οι συντάξεις"

Share