Τ.Αντωνακόπουλος:Στην πρώτη γραμμή για την υγεία

Παρ, 04/27/2012 - 09:51

Ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος, γιατρός ανέπτυξε σταθερά και συστηματικά πρωτοβουλίες για την υποστήριξη και αναβάθμιση των μονάδων υγείας στο Νομό.

Σε μια εποχή, όπου υλοποιήθηκε εκτενές πρόγραμμα συγχωνεύσεων και αναδιαρθρώσεων στις Υπηρεσίες Υγείας, ο Νομός Ηλείας βελτίωσε τις υποδομές του.

Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ?Ανδρέας Παπανδρέου?

  • Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις γιατρών ΕΣΥ και ήδη γιατροί νέων ειδικοτήτων έχουν αναλάβει υπηρεσία ( π.χ. νευροχειρουργός)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

  • Εκτελούνται με ικανοποιητικό ρυθμό οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου Πύργου, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή Πύργου. Για την επιτάχυνση των διαδικασιών ο Βουλευτής έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον Αρμόδιο Υπουργό κ.ο. Λοβέρδο, καθώς και την Διοίκηση της ΔΕΠΑΝΟΜ.

 

  • Χωρίς διάθεση τοπικισμού, αλλά με γνώμονα την ασφαλή παροχή υγείας στους πολίτες, ο Βουλευτής έχει ασχοληθεί με τις μονάδες υγείας Αμαλιάδος και Κρεστένων.

 

  • ?Όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα, συνέβαλε στην αύξηση των υγειονομικών μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Νομό ( π.χ. πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών)

 

  • Με συνεχείς ερωτήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Υγείας, έχει αναδείξει την άδικη μεταχείριση του προσωπικού των Νοσοκομείων της Ηλείας, όσον αφορά την κατανομή εφημεριών, και γενικότερα την χρηματοδότηση τους.

 

Ο Βουλευτής θεωρεί πως άμεσα πρέπει:

Α) Να λειτουργήσει Αιμοδυναμικό τμήμα στην καρδιολογική κλινική ( τμήμα στεφανογραφιών)

 

Β) Να γίνει ενοποίηση όλων των προσφερόμενων Υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης και παράλληλα να απεμπλακεί το προσωπικό των Νοσοκομείων από την αντιμετώπιση χρόνιων περιστατικών ή περιστατικών αμιγούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Share