Α.Σκαρτσιάρης:Μέτρα για την ανακούφιση ανέργων και εργαζομένων

Παρ, 04/27/2012 - 09:24

Στα άμεσα και ρεαλιστικά μέτρα του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την ανακούφιση ανέργων και εργαζομένων αλλά και στο βασικό στόχο «αξιοποίησης» των νέων επιστημόνων στη χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπουν την Ελλάδα, αναφέρεται ο υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Σκαρτσιάρης.

Τα κύρια μέτρα είναι η καθιέρωση του Επιδόματος Απασχόλησης και η ουσιαστική αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας:

-Μετασχηματισμός του επιδόματος ανεργίας από τη σημερινή του μορφή σε δυο διαφορετικά επιδόματα, α) στο Επίδομα Ανεργίας στους ανέργους ως έχει, με στόχο - σε βάθος τετραετίας ? ο κάθε άνεργος να έχει και τη δυνατότητα κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και β)στο Επίδομα Απασχόλησης που θα καταβάλλεται στους ανέργους - οι οποίοι θα βρίσκουν νόμιμη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα και θα απασχολούνται είτε με σχέση εξαρτημένης εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης - μέχρι την ημερομηνία που θα έληγε το επίδομα ανεργίας.

-Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και ενίσχυση του ρόλου του ώστε να είναι αποτελεσματικός, με στόχο την πάταξη της «μαύρης» εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Τέλος, βασικός στόχος είναι η δημιουργία προϋποθέσεων και ισχυρών κινήτρων για να παραμείνουν οι νέοι στην Ελλάδα και στον τόπο τους, αφού τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπουν τη χώρα και αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό,  όπου και προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες και γνώσεις τους.

Share