Δημοσκοπήσεις από τα social media:Καμμένος και Βενιζέλος πρώτοι στο twitter, τη ρελάνς στο facebook ο Σαμαράς

Πέμ, 04/26/2012 - 18:59

Σ' αυτές τις εκλογές πέρα από τα κόμματα κυρίαρχο ρόλο έχουν τα social media. Διαβάστε τι αποκαλύπτουν το Facebook και το Twitter για τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Πως αντιδρούν οι χρήστες του twitter στις καθημερινές εξελίξεις, γεγονότα και μηνύματα των κομμάτων; Ποιο κόμμα κερδίζει ή χάνει περισσότερους followers τις τελευταίες 24 ώρες;

Το iefimerida.gr παρουσιάζει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι θα ψήφιζε το Facebook και το Twitter αν σήμερα είχαμε εκλογές, με βάση τα στοιχεία του ιστότοπου harvantics.com το οποίο παρακολουθεί και καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τη διαδραστική σχέση των κομμάτων με τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η ιστοσελίδα (μέτρηση ανά 24 ώρες), φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ καλές επιδόσεις στο Twitter, με 7561 followers και πολλά mentions. Aντίθετα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως είναι πιο δυνατό στο Facebook καθώς συγκεντρώνει τα likes 37.781 χρηστών με τη ΝΔ να ακολουθεί με 13.000 λιγότερους χρήστες.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι στην τετράδα -σε κάθε πίνακα- φιγουράρουν κόμματα τα οποία είτε μετά βίας συγκεντρώνουν το πολυπόθητο 3% είτε δεν εμφανίζονται καθόλου στις δημοσκοπήσεις. Μάλιστα, η περίπτωση της Δράσης του Στέφανου Μάνου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς το κόμμα του εμφανίζεται τέταρτο σε followers στο Twitter, με πολλά mentions και re-tweets από τους χρήστες ενώ και στο Facebook βρίσκεται στην 5η θέση με 3710 likes.

Σε ότι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πάνος Καμμένος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδεικνύονται κυρίαρχοι του Twitter καθώς έχουν 17.703 και 15.454 followers αντίστοιχα. Αντιθέτως, πολύ κακές είναι οι επιδόσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση κάτω από τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Στέφανο Μάνο.

Ωστόσο στο Facebook ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι κάνει τη ρελάνς αφού έχει 13.586 likes από τους χρήστες με τον κ. Βενιζέλο να έρχεται μόλις τέταρτος πίσω από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρόλα αυτά η σελίδα του Πάνου Καμμένου στο facebook (δεν περιλαμβάνεται στο γράφημα του harvantics) συγκεντρώνει 67.686 likes αφήνωντας πίσω με διαφορά όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Followers στο Twitter


Likes στο Facebook


Mentions στο Twitter


Retweets

Οι followers των πολιτικών αρχηγών


Τα likes των πολιτικών αρχηγών


Τα mentions των πολιτικών αρχηγών

iefimerida.gr

Share