Ευκαιρίες ανάπτυξης - Γυναικεία επιχειρηματικότητα

Κυρ, 04/22/2012 - 23:24

Ευκαιρίες ανάπτυξης και γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ηλεία τα κεντρικά θέματα στη χθεσινή εκδήλωση της Υποψήφιας Βουλευτού Διονυσίας-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Μεγάλη και δημόσια στήριξη έδωσαν στη Βουλευτή Επικρατείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικότητες της κοινωνίας της Ηλείας κατά τη χθεσινή εκδήλωση, που διοργάνωσε η υποψήφια Βουλευτής για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στο Νομό παρουσία μάλιστα, της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτού της Ν.Δ κας. Ρόδης Κράτσα.

Η κα. Κράτσα που κατάγεται από την Μυρτιά του Νομού Ηλείας τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και επισκέφθηκε μαζί με την κα. Αυγερινοπούλου το χωριό των προγόνων της.  Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ ευχήθηκε στην κα. Αυγερινοπούλου καλή συνέχεια και επιτυχία στον αγώνα της.

Την εκδήλωση που συντόνισε ο διευθυντής της τηλεόρασης της ΟΡΤ, κ. Περικλής Πατσούρης παρακολούθησαν δεκάδες Ηλείοι, οι οποίοι άκουσαν την κα. Αυγερινοπούλου και την κα. Κράτσα να δίνουν απτά παραδείγματα ευκαιριών ανάπτυξης για τους πολίτες του Νομού. Ομιλητές εκτός της κας. Κράτσα ήταν ο κ. Θανάσης Σκορδαλής, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ν. Ηλείας, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου καθώς και η κα. Διονυσία Μπίθα, Κοινωνική Λειτουργός, μεταπτυχιακή σπουδάστρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Πρόγραμμα «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Παρόντες ήταν οι:  τέως Βουλευτής Φρόσω Σπεντζάρη, Μένης Κριτσέλης, πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως, Γαβρίλης Λιατσής τέως δήμαρχος Πύργου και επικεφαλής αντιπολίτευσης Δ.Πύργου, Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Αχιλλεόπουλος, μέλος ΝΟ.ΔΕ κ. Δημήτρης Τσάκαλης,  ο Διευθυντής του  Επιμελητηρίου Ηλείας, Γιάννης Αντωνόπουλος, Ανδριάννα
Αγγελακολοπούλου Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Πύργου, Αφροδίτη Τσαγκάρη, μέλος Συλλόγου Γυναικών Πύργου, Ρουμπίνη Στυλιανοπούλου πρόεδρος Τ.Ο Ν.Δ Δήμου Πύργου, κ. Δημακόπουλος πρόεδρος των ΚΤΕΛ, Νίκος Βλαχαντώνης προϊστάμενος ΚΤΕΛ Πύργου, Γιάννης Μαγγίνας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Αδαμόπουλος πρώην δήμαρχος Επιταλίου, Γιώργος Τουρής πρόεδρος Τ.Ο Κρεστένων, Νίκος Πλατής Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων, Νίκος Καρυώτης Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας, Παναγιώτης Γκαϊτατζής, αντιπρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ρομ, Παπακαυκά Δ.Ηλιδας ο Αγιος Γεώργιος, Νίκος Μπατζαλής Γενικός Γραμματέας, Αναστάσιος Τσουτσουλίδης Ταμίας, καθώς και δεκάδες ακόμη στελέχη της Ν.Δ και πολίτες της Ηλείας.

Στις παρεμβάσεις τους η πρώην Βουλευτής του Νομού Ηλείας, κα. Φρόσω Σπετζάρη συνεχάρη την κα. Αυγερινοπούλου για τη συμβολή της στην πολιτική ζωή του τόπου, ενώ  ο πρώην Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής τόνισε ότι η υποψήφια Βουλευτής συγκεντρώνει τα τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν όλοι οι πολιτικοί: καλοσύνη, γνώσεις, ταλέντο. Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τη κα. Αυγερινοπούλου εκφράστηκε και ο Γ.Γ του Συλλόγου Ρομ Παπακαυκά, κ. Νίκος Μπατζαλής, ο οποίος δήλωσε ότι η παρουσία τους στην εκδήλωση σηματοδοτεί και την ανοικτή στήριξη της υποψηφιότητάς της Βουλευτού και την ευχαρίστησε διότι βοήθησε την κοινότητα να ανοίξει παράθυρο στην ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως κ.Κριτσέλης καυτηρίασε την απουσία και των άλλων υποψηφίων της Ν.Δ, ενώ ο κ. Αχιλλεόπουλος συνεχάρη την κα. Αυγερινοπούλου για την πρωτοβουλία, δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπό της και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Η κα. Αυγερινοπούλου στην ομιλία της επεσήμανε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης, ωστόσο οι πολίτες θα πρέπει να έχουν περισσότερη πληροφόρηση, υποστήριξη και βοήθεια έτσι ώστε να ανοίξουμε νέους δρόμους. Η ίδια τόνισε ότι στο σχεδιασμό της ανάπτυξης του Νομού όλες οι κοινωνικές ομάδες πρέπει να συμμετέχουν. Η πολυπληθέστερη ανήκει στις γυναίκες που πλήττονται δυσανάλογα από την ανεργία, έχοντας να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους, μερικές φορές και μόνες τους. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, μόνο έργα, τόνισε η Βουλευτής. Η Ελλάδα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: τη ναυτιλία, τη γεωργία και τον τουρισμό. Οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως τα έχουν καταφέρει πολύ καλά και οι ΄Ελληνες του εξωτερικού. Χρειάζεται ωστόσο, να άρουμε τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα για να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα και της Ελληνίδας. Η κα. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα για την έκδοση ευρωομολόγου και υπενθύμισε την πρότασή της για ίδρυση Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων με διεθνή κρατικά κεφάλαια για να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά έργα και υποδομές. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Η Ηλεία θα τα καταφέρει΅ κατέληξε.

Στην ομιλία της η κα. Κράτσα τόνισε ότι για την επιστροφή στην ανάπτυξη η Ελλάδα πρέπει να βασιστεί στην ορθή εφαρμογή των νόμων και τη χρηστή διοίκηση και να διασφαλίσει συνθήκες δίκαιου ανταγωνισμού για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Η κα. Κράτσα προσέθεσε ότι είναι σημαντικό η χώρα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ώστε να κερδίσει αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές.  Η Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι "πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως δυνατότητες που μας παρέχει η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Το όπλο της χώρας για την ανάπτυξη είναι το ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση του οποίου χρειαζόμαστε ρευστότητα από τις τράπεζες και υψηλή απορρόφηση των κονδυλίων".

Share