Δ.Χιόνης: Η ώρα της δράσης

Σάβ, 04/21/2012 - 16:10

Αυτή την στιγμή θα αποτελούσε χάσιμο χρόνου να εξιστορούμε τις ζημιές και τις απώλειες και να προσπαθούμε να αποδώσουμε ευθύνες. Οι Ηλείοι γνωρίζουν καλά το τι εγινε και τι δεν έγινε και θα αποδώσουν τις ευθύνες. Τώρα με ρεαλισμό πρέπει να συντάξουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάταξης της περιοχής.

Τα πλήγματα στην οικονομία στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο αλλά και στην παραγωγή της περιοχής μας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ημίμετρα και ευκαιριακές επιδοτήσεις. Ολες οι δυνάμεις του τόπους μας οφείλουν να συνταχθούν και να ξεκινήσουν την σύνταξη ενός προγράμματος για την ανάπτυξη και την προστασία των υποδομών.

Με επιστημονικό τρόπο συμβατό με το πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης αλλά και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων να απαιτήσουμε την χρηματοδότηση ενός μακροχρόνιου προγράμματος. Στην συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα ιδιαίτερο φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο κινήτρων προκειμένου να τονωθεί η παραγωγική δραστηριότητα.

Ας δώσουμε βαρύτητα στα μέτρα με μικρό δημοσιονομικό κόστος και γρήγορα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
Η πολιτική του παρελθόντος είναι αδιέξοδη.

Μεμονωμένες δράσεις συνοδευόμενες από πολιτική αντιπαράθεση αποτελούν τον σίγουρο δρόμο προς την ερημοποίηση της περιοχής μας.

 

 

Share