Τ.Αντωνακόπουλος: Ουσιαστική στήριξη νέων αγροτών

Σάβ, 04/21/2012 - 09:37

Ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος πιστεύει στην δημιουργικότητα των ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Η αγροτική οικονομία παραμένει χώρος με πλεονεκτήματα για την πατρίδα μας. Τα ποιοτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων στο Τόπο μας, δυστυχώς δεν έχουν αναδειχθεί ούτε αξιοποιηθεί.

Το μικρoκλίμα του Νομού μας και η μεγάλη βιοποικιλότητα αποτελούν στοιχεία προς αξιοποίηση.

Ως πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, αφιέρωσε αρκετές συνεδριάσεις τις επιτροπής για θέματα των ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Με προσκεκλημένους το Πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο των νέων αγροτών και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, η επιτροπή συνεδρίασε με θέμα τα ειδικά προγράμματα, Εθνικά και Ευρωπαϊκά που αφορούν τους Νέους Αγρότες.

Σε άλλη συνεδρίαση με προσκεκλημένους νέους αγρότες, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιστήμονες και καλλιεργητές , έγινε αναφορά στις νέες δυναμικές καλλιέργειες.

Ο Βουλευτής σε συνεργασία με καθηγητή Γεωπονικής Σχόλης και επιστήμονες του πρώην ΕΘΙΑΓΕ συνέβαλε στην διοργάνωση εκδηλώσεων ενημερωτικών για περιπτώσεις νέων δυναμικών καλλιεργειών όπως το ιπποφαές.

Στην συνέχεια, με την πολύτιμη συνεργασία του Ηλειου επιχειρηματία Γιάννη Παρασκευόπουλου, διοργανώθηκαν συναντήσεις νέων αγροτών σε αρκετά κομβικά σημεία του Νομού, όπου έγιναν συζητήσεις για νέες δυναμικές καλλιέργειες (αρωματικά, φαρμακευτικά φυτά, φυτικά συμπληρώματα Διατροφής).

Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο βουλευτής ενώ έγινε δωρεάν διανομή, συνολικά 5000 φυτών ιπποφαούς, προσφορά του επιχειρηματία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Ήδη έχει υπάρξει έντονο και ουσιαστικό ενδιαφέρον από νέους αγρότες του Νομού.

Ιδιαίτερα δε ο πρόεδρος της ένωσης ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Ηλείας Θεόδωρος Βασιλόπουλος με συνεργάτες του, προχωρούν στην υλοποίηση τέτοιον σχεδίων (Ροδιά, Ιπποφαές, κλπ).

Share