Επαφές της κ. Δ.Θ. Αυγερινοπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Παρ, 02/17/2012 - 09:10

Η Βουλευτής Επικρατείας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου συνεχάρη σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για την πρωτοβουλία του να απευθύνει έκκληση για οικονομική υποστήριξη του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού, με ειδική εγκύκλιό του από μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου προς το πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρεται πως η οικονομική κρίση, που έχει κλυδωνίσει την Ευρώπη και έχει επηρεάσει βαθειά την Ελλάδα, έχει πάρει διαστάσεις και «η δοκιμασία των αθώων, απλών ανθρώπων καλεί προς άμεση και ουσιαστική βοήθεια». Έτσι η Αρχιεπισκοπή σύστησε ένα Ταμείο αρωγής για την Ελλάδα, ζητώντας άμεση και γενναιόδωρη ανταπόκριση στο κάλεσμα για τον έρανο από όλους. Πολλές οικογένειες Αμερικανών πολιτών έχουν ρίζες στην Ελλάδα και πολλοί από αυτούς έχουν συγγενείς και φίλους οι οποίοι βιώνουν τη στέρηση, «φαινόμενο πού έχει να παρουσιασθεί στη χώρα αυτή από τη σκληρή εποχή της κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Βουλευτής, που γνωρίζεται προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο από τα φοιτητικά της χρόνια ως τότε Πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων φοιτητών του Πανεπιστημίου Columbia, τάχθηκε υπέρ κάθε προσπάθειας ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας μας, ευχαρίστησε το Μακαριώτατο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει υπέρ αυτού του σκοπού και τον παρότρυνε να συνεχίσει τη δράση του. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος έχει στο παρελθόν παράσχει αρωγή στους πυρόπληκτους του Νομού Ηλείας, είχε συγκεντρώσει χρήματα για πληγέντες κι έχει βοηθήσει σημαντικά Έλληνες φοιτητές στην Αμερική. Η κα. Αυγερινοπούλου τον ενημέρωσε ότι τώρα η Ηλεία υπέστη μεγάλες πλημμύρες και τον παρακάλεσε να συνεχίσει τη στήριξή του και προς το Νομό, μετά το νέο πλήγμα που δέχτηκε.

Share