Δ.Αυγερινοπούλου:Απόντες Δήμοι και Περιφέρεια από τουριστική προβολή Ηλείας στο εξωτερικό

Τρί, 10/01/2013 - 11:32

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Ηλείας από το 2010 δεν έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής ως συνεκθέτης (του Ε.Ο.Τ.) σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού. Τελευταία συμμετοχή της ήταν το έτος 2007 στην έκθεση ΒΙΤ Μιλάνου»?

Απάντηση κεραυνό, η οποία ωστόσο εξηγεί και ορισμένες από τις αιτίες που έχουν συμβάλει στη μείωση του τουρισμού στην Ηλεία και στους καθοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης του Νομού έδωσε χθες η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε Ερώτηση της Βουλευτού Ηλείας Ν.Δ. δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

Η Ηλεία Βουλευτής είχε στις αρχές Αυγούστου καταθέσει Ερώτηση σχετικά με το ποιες ενέργειες έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι Δήμοι για τη διαφημιστική προβολή του Νομού σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Στην Απάντησή του το Υπουργείο Τουρισμού σημειώνει ότι «Το υπουργείο Τουρισμού προβάλλει την Ελλάδα και το ελληνικό τουριστικό προϊόν μέσω της συμμετοχής του ΕΟΤ στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού. Στο περίπτερο του ΕΟΤ, συμμετέχουν με δικά τους stand/booth δημόσιοι φορείς, συλλογικοί φορείς επαγγελματιών τουρισμού και ιδιώτες επαγγελματίες, έπειτα από αίτησή τους.

Σύμφωνα με το αρχείο που τηρεί η Δ/νση Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Ηλείας από το 2010 δεν έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής ως συνεκθέτης (του Ε.Ο.Τ.) σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού. Τελευταία συμμετοχή της ήταν το έτος 2007 στην έκθεση ΒΙΤ Μιλάνου».

Σε ό,τι αφορά ενέργειες προβολής της Αρχαίας Ολυμπίας από τον ΕΟΤ, το Υπουργείο απαντά ότι «το 2012 στο πλαίσιο της έκθεσης ΙΤΒ Βερολίνο, και με αφορμή την τέλεση αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκαν σχετικές δράσεις προβολής, οι οποίες συνίσταντο στη διενέργεια δύο διαγωνισμών με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Αρχαία Ολυμπία με έπαθλο την παρακολούθηση της τελετής». Συμπληρώνεται επίσης, ότι η Αρχαία Ολυμπία πέραν των Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού προβάλλεται ευρέως από τον ΕΟΤ στο διαδικτυακό τόπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του www.visitgreece.gr».

Με επιστολή της, αλλά και με παρεμβάσεις προς την Υπουργό Τουρισμού, η κα. Αυγερινοπούλου έχει ζητήσει εντονότερη προβολή της Ηλείας στο εξωτερικό, καθώς και άμεσες ενέργειες προβολής της Αρχαίας Ολυμπίας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας.

Share