Αμαλιάδα: Εγκαινιάζεται την Κυριακή το υπερσύγχρονο Ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο

Παρ, 09/27/2013 - 11:09

Τα εγκαίνια του υπερσύχρονου και ταυτόχρονα πρώτου κολυμβητηρίου με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γωφερμίας και ηλιοθερμίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Το νέο αυτό συγκρότημα διαθέτει δυο πισίνες, μια μεγάλη Ολυμπιακών διαστάσεων και η δεύτερη μικρότερη για παιδιά. Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν σύγχρονα αποδυρήρια αντρών και γυναικών όπως και παιδιών ενώ όλοι οι χώροι έχουν δημιουργηθεί για να είναι προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ. Επίσης σάουνα και κέντρο ελέγχου του χώρου. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν τα ηλιακά πάνελ ώστε μαζί με την γεωθερμία να μειώνουν δραματικά τα έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί επίδειξη δύο ομάδων πόλο, αλλά και επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης απεύθυνε πρόσκληση σε όλους να βρεθούν την Κυριακή το απόγευμα στο χώρο του κολυμβητηρίου και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα έργο που απευθύνεται σε ολόκληρη την Ηλεία, σε συλλόγους, παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, σε όλο τον κόσμο. Ως έργο που έχει εφαρμόσει την καινοτομία της ηλιογεωθερμίας για την θέρμανση της πισίνας, μπορεί να απευθυνθεί και σε όλα τα σχολεία και τους τεχνικούς που ασχολούνται με τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.

Είναι το πρώτο κολυμβητήριο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα και χρηματοδοτήθηκε με 600.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο. Παρουσιάζουμε ένα κολυμβητήριο πανέμορφο. Σύγχρονο και καινοτόμο, που μειώνει τα έξοδα λειτουργίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί πέρυσι τα περισσότερα κολυμβητήρια ήταν κλειστά λόγω κόστους λειτουργίας».

Share