Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποδέχεται Ολυμπιονίκες με τις προσήκουσες τιμές

Πέμ, 09/26/2013 - 20:13

Εκδηλώσεις Ολυμπιακών διαστάσεων με πρωταγωνιστές τους- Ολυμπιονίκες μας συνδιοργανώνει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στα πλαίσια των εκδηλώσεων που «αγκαλιάζουν» την Αφή της Φλόγας για τους ΧΧΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρωινό του Σαββάτου (28/09/2013) στο λιμάνι της Κυλλήνης και από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 μετά το μεσημέρι ο Δήμος διοργανώνει Αθλητικές εκδηλώσεις Ολυμπιακών διαστάσεων με πρωταγωνιστές τους Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη (χάλκινες ολυμπιονίκες Ιστιοπλοΐας-Πεκίνο 2008),  Βούλα Κοζομπόλη( Β' Αντιπρόεδρο Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης-Αθήνα 2004),

Βούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης Πάλης-Αθήνα 2004), Άννα Πολλάτου (Χάλκινη Ρυθμικής Γυμναστικής, Ολυμπιονίκης Σίδνεϋ 2000), Μαρία Βρυώνη (Ολυμπιονίκης Πάλης), Νίκο Ρουμελιώτη (Ολυμπιονίκης Βόλεϊ Αθήνα 2004), Βάσω Καραντάσιου, ( κορυφαία αθλήτρια του Beach Volley, συμμετέχουσα σε πολλές Ολυμπιάδες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά) και Μαρία Καραγιαννοπούλου, (Ολυμπιονίκης του Τζούντο).

 

«Η ανταπόκριση στην πρόσκληση όλων αυτών των αθλητών και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας, αποτελεί εξαιρετική τιμή για εμάς», σχολίασε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης συμπληρώνοντας ότι το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου (από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ.)  θα γίνει βράβευση των Ολυμπιονικών και των Αθλητικών συλλόγων του Δήμου και θ? ακολουθήσει  συναυλία στο λιμάνι της Κυλλήνης   όπου και θα αποδοθεί το συμφωνικό ποίημα «Αρετών Ανωτέρα» που έχει ως θέμα του τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σημειώνεται ότι με την φροντίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013  απ? το λιμάνι της Κυλλήνης, το οποίο στην αρχαιότητα αποτελούσε σημαντική πύλη εισόδου  στην ιερή επικράτεια του ηλειακού κράτους. Φορείς και πολίτες βάδισαν στα χνάρια των αθλητών της αρχαιότητας

οι οποίοι αποβιβάζονταν στην Κυλλήνη έπειτα από πολυήμερο, μακρινό ταξίδι για να μεταβούν στην πρωτεύουσα Ήλιδα και αργότερα στο Ιερό του Διός και να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

 

 

*Οι φωτογραφίες που έχουν επισυναφθεί είναι από την εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης στην Κυλλήνη.

Share