Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο για το θέμα των Τ.Ε.Ι. (βίντεο)

Παρ, 02/01/2013 - 20:30

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται στις 18.00 στο δημαρχείο του Πύργου για το θέμα της κατάργησης του Τ.Ε.Ι του Πύργου και το κλείσιμο του αντίστοιχου ιδρύματος της Αμαλιάδας.

Παρόντες ήταν όλοι οι παράγοτες και φορείς του νομού σε μια προσπάθεια να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος και τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, ο οποιός δήλωσε ότι συνατήθηκε χθές με τους υπεύθυνους του τμήματος της Πάτρας. Όπως είπε κράτησαν σκληρή στάση απέναντι του και άφησε να εννοηθεί ότι μεθόδευαν καιρό την εξέλιξη αυτή, για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς. Ανέφερε οτι ο Δήμος Πύργου στηρίζει το Τ.Ε.Ι του Πύργου καλύπτοντας τα λειτουργικά του έξοδα και έχει αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του απέναντι σε αυτό. Επίσης έθεσε ως υπέυθυνο το πολιτικό σύστημα γι ατην απόφαση να μεταφερθεί το Τ.Ε.Ι του Πύργου.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, μιλώντας για τις καταστροφικές συνέπειες της περίπτωσης να μείνει ο νομός μας χωρίς σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ότι τα Τ.Ε.Ι είναι βιώσιμα, ενω έχουν γίνει σωστές μελέτες απ την αρχή.

Share