Δήλωση Χαρ.Καφύρα για το κλείσιμο των Τ.Ε.Ι και δελτίο τύπου της περιφερειακής ενότητας Ηλείας

Παρ, 02/01/2013 - 12:20

ΔΗΛΩΣΗ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ  ΧΑΡ. ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ TEI ΜΜΕ ΠΥΡΓΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 31.01.2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας για το θέμα της διακοπής λειτουργίας  του ΤΕΙ Αμαλιάδας και του TEI ΜΜΕ Πύργου  και της μεταφοράς τους στην Πάτρα δήλωσε τα εξής :

«Η Ηλεία  με την διακοπή της  λειτουργίας  των ΤΕΙ Αμαλιάδας και Πύργου  και της μεταφοράς τους στην Πάτρα και Μεσολόγγι  δέχεται σήμερα την απειλητικότερη επίθεση των τελευταίων χρόνων.

Είναι πόλεμος, αλλά ακήρυκτος και μονομερής γιατί μετά την Ολυμπία Οδό, τον Σιδηρόδρομο, το Αεροδρόμιο έρχεται  και το  τελικό χτύπημα.

Το σχέδιο «Αθηνά» για τον νομό Ηλείας,  όπως παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.  προβλέπει Λουκέτο στα Τμήματα των ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας(  παραμένει στον Πύργο το Τμήμα Μουσειολογίας με ελάχιστους σπουδαστές  και την  μεταφορά τους  στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι του ΤΕΙ στο ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης της Αμαλιάδας (κλειστό ουσιαστικά ) και έτσι ώστε από τους 1.700 φοιτητές η Ηλεία θα παραμείνει με 100 περίπου.

Η  ενέργεια αυτή , δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά ως εχθρική ενέργεια για τον λαό της Ηλείας και του Πύργου και του Αμαλιάδας.

Τα τμήματα των ΤΕΙ,  εκτός από όλα τα υπόλοιπα που προσφέρουν στην Ηλεία, αποτελούν και βασικούς οικονομικούς στυλοβάτες της περιοχής και η  κατάργηση αυτών των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την πολύπαθη Ηλεία.

Η Ηλεία απαντά ότι δεν πάει άλλο.

Η  διακοπή λειτουργίας τμημάτων  του ΤΕΙ μας  βρίσκει  κάθετα αντιθέτους και οι αντιδράσεις μας θα είναι πολύ έντονες και ιδιαίτερα ακραίες.

Εμείς ζητάμε όχι μόνο να μην κλείσει κανένα τμήμα ΤΕΙ στην Ηλεία, που αδικείται κατάφορα, αλλά επιβάλλεται  και η ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής και  αυτόνομου ΤΕΙ.»

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ TEI ΜΜΕ ΠΥΡΓΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 31.01.2013

Σύσκεψη για το θέμα της διακοπής λειτουργίας  του ΤΕΙ Αμαλιάδας και του TEI ΜΜΕ Πύργου  και της μεταφοράς τους στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, λόγω της ανακοίνωσης του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, σύμφωνα με την οποία διακόπτεται η λειτουργία των ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας και μεταφέρονται στην Πάτρα και το Μεσολόγγι, συμμετείχαν, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα, οι Δήμαρχοι Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος και Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Πλατανιάς, Νίκος Μιχαλόπουλος, Κώστας Μπουγάς, Δημήτρης Βάλαρης, Νίκη Κοκκαλιάρη, Νίκος Γαρουφαλής, Ευγένιος Μπαλκάμος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος.

Στην σύσκεψη όλοι εκτίμησαν ότι η διακοπή λειτουργίας των ΤΕΙ της Ηλείας και η μεταφορά τους στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι είναι απαράδεκτη και εχθρική ενέργεια για την Ηλεία, βρίσκει όλους τους Ηλείους αντίθετους και ως θεσμικοί εκπρόσωποι θα αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση.

Ως άμεσες και πρώτες ενέργειες αποφάσισαν :

  • Τη σύγκλιση έκτακτων Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου και Ήλιδας, καθώς και Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να διατρανωθεί η αντίθεση στο κλείσιμο των ΤΕΙ και να καθοριστούν οι παραπέρα ενέργειες και τρόποι αντίδρασης.
  • Αντιπροσωπεία από την Ηλεία με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη, τους  Δημάρχους Πύργου και Ήλιδας, του ΕΒΕ,  Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και Φορείς του Νομού, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας κ. Σωκράτη Καπλάνη προκειμένου να του δηλώσουν την αντίθεση τους για το κλείσιμο των ΤΕΙ και να τον καλέσουν να συστρατευθεί μαζί με τους Ηλείους.
  • Να καλέσουν τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και τους Βουλευτές της Ηλείας να αντιδράσουν, ώστε να αποτραπεί αυτή η άσχημη εξέλιξη για την Ηλεία.
  • Να καλέσουν όλους τους Φορείς της Ηλείας να πάρουν αποφάσεις, που να εκδηλώνουν την αντίθεση τους.
  • Να καλέσουν τους φοιτητές των ΤΕΙ να αντιδράσουν και να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των ΤΕΙ.
  • Μετά τις παραπάνω ενέργειες να συναντηθούν σε ευρύτερη σύσκεψη ώστε από κοινού να αποφασίσουν για τα περαιτέρω βήματα του αγώνα.     
Share