Μ. Παρασκευόπουλος: Το λιμάνι Κατακόλου αποτελεί προτεραιότητα για το δήμο

Παρ, 02/01/2013 - 11:38

Με αφορμή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι και τη μαρίνα Κατακόλου, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ήταν μια πολύ χρήσιμη και ουσιαστική συζήτηση, όπου είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε στο ΤΑΙΠΕΔ τις θέσεις της δημοτικής αρχής για την περαιτέρω αξιοποίηση του Κατακόλου προς όφελος της εθνικής και της τοπικής οικονομίας. Ενημερώσαμε τον κ. Αθανασόπουλο και τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, οι οποίες κατέστησαν το λιμάνι Κατακόλου ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια κρουαζιέρας στην Ελλάδα, αλλά και για το master plan που έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.), σύμφωνα με το οποίο παγιώνεται ο τουριστικός χαρακτήρας του λιμανιού.

Επισημάναμε εξ άλλου το γεγονός ότι με τη σημερινή λειτουργία του λιμανιού διαχέεται ετησίως προς την τοπική οικονομία ένα ποσό που φθάνει ή ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο προέρχεται από τις δαπάνες που πραγματοποιεί το πλήθος των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών προς την τοπική αγορά.

Τέλος, ζητήσαμε να έχουμε διαρκή επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ ώστε το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα αξιοποίησης του Κατακόλου να λάβει υπ? όψη του τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τις προτάσεις της δημοτικής αρχής ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Συμπερασματικά, αυτό που μπορώ να πω προς το παρόν είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ έδειξε να κατανοεί τους προβληματισμούς μας, τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να εκθέσουμε αναλυτικότερα και κατά την εδώ επίσκεψη των στελεχών του στις αρχές Μαρτίου, και ότι θα τις λάβει υπ? όψη στο τελικό σχέδιο αξιοποίησης του Κατακόλου.

Share