Ενίσχυση των Λιμεναρχείων Κυλλήνης και Κατακόλου μετά από επικοινωνία Αυγερινοπούλου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό Λ. Σ.

Παρ, 02/01/2013 - 10:33

Δεκτό έγινε το αίτημα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος της Ηλείας, μετά από επικοινωνία που είχε η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτριο Ντατζιά.

Η κα. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Μουσουρούλη και τον κ. Αρχηγό Λιμενικού, και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου, καθώς προγραμματίζεται να διατεθούν στο Λιμεναρχείο Κατακόλου:  ένα φουσκωτό σκάφος, μεταξύ των συνολικά  δώδεκα, που θα λάβει ως δωρεά η χώρα μας, με απόφαση του ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος».

Επιπλέον, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κατακόλου θα ενισχυθεί με ένα όχημα, με ειδικό οπλισμό, καθώς και με τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα.

Στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης προγραμματίζεται επίσης να διατεθεί καινούργιο όχημα.

«Η Ηλεία διαθέτει ακτογραμμή που υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα και είναι ανάγκη να ενισχυθούν τα μέσα και οι δυνατότητες που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες για περιπολίες και ελέγχους. Αξίζουν πολλών επαίνων τόσο οι άνδρες και οι γυναίκες του λιμενικού σώματος, όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος».

 

Share