ΗΛΕΙΑ: Ανάστατος ο κόσμος σε Πύργο & Αμαλιάδα απο το κλείσιμο των τμημάτων ΤΕΙ. Δηλώσεις

Παρ, 02/01/2013 - 08:30
Ανάστατος είναι ο κόσμος στον Πύργο και την Αμαλιάδα απο το κλείσιμο των τμημάτων ΤΕΙ. Αποτελεί απο χθες το απόγευμα το Μοναδικό θέμα συζήτησης στις δύο πόλεις και σε όλο τον Νομό.
Δεν μπορούν να καταλάβουν πως στο Νομό μας τα χτυπήματα έρχονται το ένα πίσω απο το άλλο και με την συνεχή υποβάθμισή του ο Νομός έχει πιάσει πάτο.
Δεν μπορούν να καταλάβουν τον ρόλο των τοπικών παραγόντων του Νομού.
Στο Facebook τα μυνήματα είναι γεμάτα αγανάκτιση και απαξιωτικά για τους Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δημάρχους και λοιπούς Φορείς του Νομού.
.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
.
ΜΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Δήμαρχος Πύργου

Παρά τις πλέον επίσημες διαβεβαιώσεις ότι το σχέδιο για τις συγχωνεύσεις των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν  αγγίζει τα τμήματα ΤΕΙ του Πύργου, παρά τις πλέον επίσημες ανακοινώσεις της ηγεσίας του ΤΕΙ για την ευρωστία, την επιτυχία, την βιωσιμότητα και τις μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των τμημάτων του Πύργου, το σχέδιο ΑΘΗΝΑ προτείνει την διάλυση του τμήματος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΜΜΕ και την μεταφορά του στην Πάτρα. Ενός τμήματος που αριθμεί πάνω από 1700  φοιτητές ,που περιλαμβάνεται στα 10 καλύτερα ΤΕΙ της χώρας, που προσελκύει υποψηφίους με υψηλό επίπεδο, που εν τέλει θεωρείται μοναδικό τόσο ως προς το περιεχόμενο των σπουδών του, όσο και ως  προς τις επιδόσεις των φοιτητών του . Υπονομεύεται έτσι και απειλείται με καθολική διάλυση το ΤΕΙ του Πύργου, ενώ καταργείται ολοκληρωτικά το ΤΕΙ της Αμαλιάδας.

Για άλλη μια φορά το σύστημα που οδήγησε το χώρα στο χείλος του γκρεμού, αποδεικνύει ότι παραμένει ακόμη ισχυρό και συνεχίζει να πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο. Η ιδιοτέλεια και ο βοναπαρτισμός  των αξιωματούχων της εκπαίδευσης, η άγνοια και η ηλιθιότητα των μανδαρίνων της διοίκησης, και το απίστευτο έλλειμμα  μιας ουσιαστικής  πολιτικής για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια  ενώθηκαν για να διαπράξουν ένα νέο έγκλημα.

Ποιος θα αρνηθεί τη συγχώνευση τμημάτων που δεν πέτυχαν να προσελκύσουν φοιτητές, τμημάτων με ασαφές περιεχόμενο σπουδών, τμημάτων που εν τέλει δημιουργήθηκαν για την ικανοποίηση πελατειακών πολιτικών σχέσεων;

Αλλά τμημάτων που ρίζωσαν και αναπτύχθηκαν στην εκπαιδευτική  κοινότητα, που έδωσαν σάρκα και οστά στα όνειρα χιλιάδων σπουδαστών, που δέθηκαν με την παραγωγή και την οικονομία και εξελίχθηκαν σε πυλώνες του πολιτισμού, της οικονομίας και της ζωής  της τοπικής κοινωνίας  ποιος μανδαρίνος σκέφτηκε να διαλύσει και να τα μεταφέρει στις ζούγκλες των μεγαλουπόλεων;

Ο Πύργος και η Ηλεία  θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να αποτρέψουν το έγκλημα αυτό.

Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση και δεν αντιστεκόμαστε σε μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Πρόκειται για το σύστημα του παλιού που πρέπει να αλλάξει και αγωνιζόμαστε για να μην καταστραφεί ο τόπος μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ δήμαρχος Ήλιδας
.
Δεν προλαβαίνουμε να τρώμε χαστούκια στο Νομό. Εξασφάλισα χρήματα για το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα και τώρα έρχονται να μας το πάρουν. Θα αγωνιστούμε όχι μόνονα μείνουν τα τμήματα που υπάρχουν αλλά να δημιουργηθεί αυτόνομο ΤΕΙ στην Ηλεία.
..
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΗΣ - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου.
Κάθε μήνα και κάτι δυσάρεστο θα γίνει στον Νομό μας. Η Ολυμπία οδό σταματά στην Πάτρα, Ανύπαρκτο αεροδρόμιο Ανδραβίδας, Χωρίς τραίνο, ουσιαστικά χωρίς Νοσοκομείο. Τώρα φεύγουν και τα τμήματα των ΤΕΙ. Κανείς από τους παχυλά αμειβόμενους πολιτικούς μας δεν ασχολείται με αυτά. Καλώ όλους συναδέλφους να απαιτήσουμε να κλείσουμε τα σύνορα του Νομού.

Ο Βουλευτής Ηλείας κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ δήλωσε:

«Το μέτωπο των Ηλείων που διεκδικούσαν και ορισμένες φορές κέρδιζαν, όπως συνέβη με τα ΤΕΙ, είναι πλέον αδύναμο και εφησυχασμένο. Τα δεδομένα, όμως άλλαξαν  και τα αποτελέσματα είναι δυστυχώς γνωστά. Το χρέος μας απέναντι στον τόπο είναι να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια, όσοι τουλάχιστον πιστεύουμε ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος.Αρκεί να βγουν στο ξέφωτο όσοι πανηγυρίζουν τις δήθεν ¨επιτυχίες¨ και κρύβονται στα δύσκολα».

Share