Συνάντηση της ΔΗΜΑΡ με το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Κατακόλου

Παρ, 02/01/2013 - 08:00

Η μελλοντική πορεία του Κατακώλου, εν όψει της αξιοποίησης υπηρεσιών του λιμανιού και της μαρίνας από το ΤΑΙΠΕΔ, συζητήθηκαν την Τετάρτη (30/01/2013) σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ταμείου στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας της  Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ο πρόεδρός του Τάκης Αθανασόπουλος, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Άρης Καλλιπολίτης καθώς και στελέχη του Ταμείου που επεξεργάζονται τα προγράμματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας και μέλος της Κ.Ε. Βασίλης Μανδαράκης και το μέλος της Ν.Ε. Ηλείας Χρήστος Κωνσταντόπουλος. Επίσης, κατόπιν πρόσκλησης που είχε απευθύνει η ΔΗΜΑΡ, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακώλου Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αφού σημείωσε ότι αποτελεί εκπεφρασμένη θέση της η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζει παράλληλα το δημόσιο συμφέρον και την τόνωση της ανάπτυξης, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία της για τη συνάντηση αυτή οφείλεται στη σημασία που αποδίδει για το ρόλο που πρέπει να έχει το Κατάκωλο στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Τόνισε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια, οι επενδύσεις που έγιναν στο λιμάνι, με έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε., σε συνδυασμό με τις ανάγκες του τομέα της κρουαζιέρας, έχουν φέρει απτά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία, πράγμα το οποίο οφείλει να λάβει σοβαρά υπ? όψη κάθε πρόγραμμα αξιοποίησης του λιμανιού.

Αντίστοιχες θέσεις εξέφρασε και η αντιπροσωπεία του δήμου Πύργου, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλος αφού είπε ότι κατανοεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας γύρω από το θέμα, ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα αξιοποίησης του Κατακώλου είναι υπό διαμόρφωση και αφορά τόσο στο σκέλος του λιμανιού όσο και στο σκέλος της μαρίνας. Ανέφερε επίσης ότι η ανταλλαγή απόψεων βοηθά σημαντικά το ΤΑΙΠΕΔ να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα, διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους φορείς του δήμου Πύργου και ζήτησε να έχει ένα αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις απόψεις του δήμου.

Τέλος έκανε γνωστό ότι στις αρχές Μαρτίου στελέχη του Ταμείου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Κατάκωλο, οπότε και θα γίνει νέα επαφή με τους τοπικούς φορείς, το δε τελικό πρόγραμμα αξιοποίησης του λιμανιού και της μαρίνας θα προέλθει και μέσα από το διάλογο που στο μεταξύ θα έχει αναπτυχθεί. Στο μεταξύ από τη Ν.Ε. Ηλείας της Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοινώθηκε ότι η ΔΗΜΑΡ ετοιμάζει ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου για όλα τα θέματα που σχετίζονται με το Κατάκωλο (τουρισμός, λιμάνι, μαρίνα, υδρογονάνθρακες κτλ.), η οποία θα γίνει στον Πύργο στις 23 Φεβρουαρίου.

Share