ΗΛΕΙΑ: Λουκέτο στα Τμήματα των ΤΕΙ - Παραμένει ΜΟΝΟ ένα στον Πύργο - Το Τμήμα Μουσειολογίας!

Πέμ, 01/31/2013 - 17:47

Τι αποφασίστηκε σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά και γιατί καταργούνται 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ; Τι δήλωσε ο υπουργός παιδείας;

Το σχέδιο Αθηνά που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στα ΑΕΙ, ΤΕΙ παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος.

Το σχέδιο Αθηνά θα αποσταλεί ακολούθως σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και θα τεθεί σε διαβούλευση για 45 ημέρες.

Όπως αναφέρει το fimes.gr, μεταξύ των αλλαγών που επέρχονται με το σχέδιο Αθηνά, η ομοσπονδοποίηση των πανεπιστημίων των Αθηνών σε ένα ίδρυμα όπου θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, πλην του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά, δημιουργείται επίσης ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ιδρυμα Αθήνας (ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤ ενώνονται) ενώ αναβαθμίζεται το διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο θα επικοινωνεί με έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό.

Το Ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο διατηρουμένων των ήδη υφιστάμενων αρχών (πρυτανικών και Συμβουλίων).

«Εντάσσουμε όλα τα τμήματα σε σχολές, προχωράμε σε συγχωνεύσεις τμημάτων, αλλά και Ιδρύματα με διοικούσες επιτροπές ή λιγότερα από 4 τμήματα» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το fimes.gr, 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ καταργούνται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους), καθώς είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

«Από την πρώτη στιγμή βάλαμε συγκεκριμένες προτεραιότητες. Συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε την εφαρμογή ενός νόμου που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία. Τα νέα ΔΣ έδωσαν μια ψήφο εμπιστοσύνης στα Ιδρύματά μας», είπε.

Διαβάστε ποια 150 ΑΕΙ-ΤΕΙ κλείνουν σύμφωνα με το Σχέδιο «Αθηνά» που έχει καταστρώσει η κυβέρνηση.

Παρακάτω οι πόλεις οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ και μετά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά αυτά θα συγχωνευτούν ή καταργηθούν:

 • Άγιος Νικόλαος
 • Αίγιο
 • Αμαλιάδα
 • Αργοστόλι
 • Βέροια
 • Έδεσσα
 • Ιεράπετρα
 • Λευκάδα
 • Λιβαδειά
 • Μουδανιά
 • Νάουσα

Δείτε παρακάτω τον πίνακα του Υπουργείου Παιδείας για στο σχέδιο «Αθηνά» με τα 94 τμήματα που απορροφώνται (συγχωνεύονται) από το 2013-14. ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗ

TEI ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ) ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ) ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ ? ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ ? ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ ? ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ ? ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ

Πέρυσι ήταν 480 και τώρα θα είναι 386.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 24 ΚΑΙ ΤΑ 94 ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

Διαβάστε επίσης:

Σε λίγες μέρες η συγχώνευση AEI - TEI. Είναι εξασφαλισμένη η παραμονή των τμημάτων των ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδας;

Share