Η ΔΗΜ.ΑΡ. Ηλείας για τη ΔΟΥ Αμαλιάδας

Σάβ, 01/19/2013 - 10:47

Διακηρυγμένη θέση της ΔΗΜΑΡ αποτελεί η ανασυγκρότηση και η αναδιάρθρωση  της δημόσιας διοίκησης και του κρατικού μηχανισμού ώστε να καταστούν παραγωγικές και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά προς όφελος του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. Ο εξορθολογισμός αυτός επιτυγχάνεται με αντικειμενικές αξιολογήσεις και κριτήρια και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτεί συγχώνευση διαφόρων υπηρεσιών ή κατάργηση ορισμένων οργανισμών με αντικείμενο που καλύπτεται από άλλους φορείς του δημόσιου τομέα.

Αυτό συνέβη και με τις ΔΟΥ. Ωστόσο με τη ΔΟΥ της Αμαλιάδας συνέβη το εξής παράδοξο: ενώ η υπηρεσία πληρούσε τα κριτήρια για να παραμείνει σε λειτουργία, ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι μετατρέπεται σε ΚΕΦ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της μετακινείται στον Πύργο. Το γεγονός εντόπισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ζήτησε να διορθωθεί το λάθος και η αδικία σε βάρος της Αμαλιάδας, όπως και με άλλες πέντε ΔΟΥ που πληρούσαν και αυτές τα κριτήρια αξιολόγησης.

Έτσι και έγινε. Η παλαιοκομματική λογική του «κατόπιν ενεργειών μου» είναι μακριά από τις θέσεις, τις απόψεις και τη λειτουργία της ΔΗΜΑΡ. Οι πολίτες ας κρίνουν τα πράγματα και όσους καραδοκούν να προβάλλουν τις «καλές» κυβερνητικές αποφάσεις ή κρατούν αποστάσεις από τις «κακές»?

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Share