Τεράστιες καταστροφές στην περιοχή της Φιγαλείας απο την κακοκαιρία

Παρ, 01/18/2013 - 20:35

- Δρόμοι έσπασαν
- Γέφυρες γκρεμίστηκαν
- Οικισμοί αποκλείστηκαν

Μεγάλες καταστροφές προκλήθεικαν απο την έντονη κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της Φιγαλείας.
Τεράστια τα προβλήματα απο τις κατολισθήσεις που είχαν ώς αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένα έως και αυτήν την ώρα αρκετά χωριά του Δ.Δ.ΛΕΠΡΕΟΥ.

> ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ
Τα ρέματα φούσκουσαν επικίνδυνα στις περιοχές Μπούρα,Βαγένα και Μεταλλίο ωστόσο δέν έχουν αναφερθεί προβλήματα.Μικρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί απο Νέα Φιγαλεία πρός Πετράλωνα εξαιτίας μικρών κατολισθήσεων και σε κομματια του οδικού δυκτίου που έχουν δημιουργηθεί λίμνες.

> ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ
Πληροφορίες κάνουν λόγο για κατολισθήσεις σε αγροτικούς δρόμους ενώ μικρά προβλήματα υπάρχουν στην Γέφυρα Κορακοφωλιάς απο κατολισθήσεις και στον οικοισμό Ρεβελέικα απο διάβρωση του οδοστρώματος.

> ΛΕΠΡΕΟ
Μεγάλες ζημιές σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Δ.ΛΕΠΡΕΟΥ κ.Νεοφώτιστο.
Αποκλεισμένα παραμένουν τμήματα των χωριών Σκουπά,Μοφκίτσα,Μαυρονικόλας και Παναγιές εξαιτίας κατολισθήσεων.
Κατολισθήσεις επίσης υπάρχουν στην είσοδο του Λεπρέου με τα οχήματα να κινούνται με δυσκολία καθώς σε πολλά σημεία ώς την Γέφυρα Μαυρονικόλα σε κυκλοφορία είναι μόνο το ένα ρεύμα.

>ΠΑΝΑΓΙΕΣ
Τεράστιες οι ζημιές.
Το ποτάμι φούσκωσε επικίνδυνα,το νερό ξεπέρασε τα 2,5 μέτρα,παρέσυρε και διέλυσε μια ολόκληρη τσιμεντένια γέφυρα μήκους 50 μέτρων!
Επίσης το ποτάμι έφτασε δίπλα απο τις αυλές των σπιτιών με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν.
Στίς Κάτω Παναγίες ο οικισμός παραμένει έως τώρα αποκλεισμένος εξαιτίας του ποταμού ο οποίος υπερχείλησε, "καβάλησε" κυριολεκτικά τον δρόμο και παρασύροντας δεκάδες δέντρα τον κατέστησαν αδιάβατο για οχήματα και πεζούς.

> ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Προβλήματα υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο απο κατολισθήσεις,πέτρες και δέντρα που υπάρχουν στο οδόστρωμα.
Χωράφια έχουν πλημμυρίσει ενώ σε πολλά τμήματα του δρόμου υπάρχουν τόνοι λάσπης. 

Παρών σε κάθε σημείο βρίσκεται ο πρόεδρος του Δ.Δ.ΛΕΠΡΕΟΥ κ.Νεοφώτιστος ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία του ΦΙΓΑΛΕΙΑ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ με τό ίδιο μας ενημέρωσε ότι έχει καλέσει βοήθεια απο τις αρχές καθώς και μηχανήματα ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι.

Φιγαλεία - Τοπικές Ειδήσεις

Share