Δ.Θ.Αυγερινοπούλου:Ερώτηση για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών και τη Σ.Ε.Τ ΤΗΛ

Πέμ, 03/29/2012 - 09:22

Ερώτηση για την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών κατέθεσε χθες η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Με δεδομένο ότι εκτός των υποδομών χρειάζονται μεγάλες δαπάνες για τη λειτουργία 30 κέντρων κράτησης, στην Ερώτησή της η Βουλευτής ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εξηγήσει με λεπτομέρειες, αν επαρκούν τα 250 εκατομμύρια Ευρώ για τη λειτουργία τους με τις προδιαγραφές που έθεσε ο κ. Μ.Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους περιφερειάρχες, καθώς κι αν τα κονδύλια αυτά θα επιβαρύνουν τελικά τους Έλληνες φορολογούμενους. Η κα. Αυγερινοπούλου ερωτά επίσης, με ποιά κριτήρια θα γίνει η χωροθέτηση των κέντρων κράτησης ανά περιφέρεια ή νομό, για πόσο διάστημα θα παραμένουν στα Κέντρα Κράτησης οι παράνομοι μετανάστες και ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του  Πολίτη για την πρόληψη της λαθρομετανάστευσης προς τη χώρα μας. Η Βουλευτής Επικρατείας ζητά επιπλέον, να ενημερωθεί για το ύψος των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που έχουν διατεθεί για την ίδρυση και τη λειτουργία αντίστοιχων εγκαταστάσεων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Η Βουλευτής στην Ερώτησή της ζητά να ενημερωθεί για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει τη σημερινή λειτουργία του στρατοπέδου της Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ-παρά τις προτάσεις εργαζομένων και κατοίκων για αναβάθμιση και αξιοποίηση της στρατιωτικής σχολής-καθώς και για το αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την ίδρυση Κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών...θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του Νομού Ηλείας, που έχει πληγεί από συνεχείς φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια.

Η κα. Αυγερινοπούλου την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας για να συζητήσει θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους.

Share