Εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αγροτών στην Καλίτσα Αμαλιάδας με την συμπαράσταση του Τ. Αντωνακόπουλου

Πέμ, 03/29/2012 - 08:58

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της η ΕΝΩΣΗ  ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ σχετικά με την δυναμική των νέων καλλιεργειών στην Ηλεία.

Έμπρακτοι συμπαραστάτες της προσπάθειας ο επιχειρηματίας Γιάννης Παρασκευόπουλος καθώς και ο βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος.

Έχουν ήδη προηγηθεί η εκδήλωση στο Δημαρχείο Ήλιδος καθώς και η ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ της Βουλής. Και στις δύο εκδηλώσεις συμμετείχε η ένωση νέων αγροτών Ηλείας με τον Πρόεδρο κ.ο Βασιλόπουλο Θεόδωρο.

Σήμερα Πέμπτη, στις 7:30 το απόγευμα στο Καρακανδάνειο Μέγαρο ? Πλατεία Καλίτσα στην Αμαλιάδα, όπου στεγάζεται το Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης, καλούνται οι νέοι ? και όχι μόνο- αγρότες της περιοχής, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για την καλλιέργεια συγκεκριμένων φυτών.

Οι οργανωτές έχουν φροντίσει να διανείμουν περίπου 1000 φυτά υπποφαούς, τα οποία έχουν προμηθευτεί με την υποστήριξη του Γιάννη Παρασκευόπουλου και του Τάκη Αντωνακόπουλου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι ο έμπρακτος πειραματισμός στην καλλιέργεια του συγκεκριμένου είδους.

Με αυτήν την πρωτοβουλία θα αναδειχθούν οι πιο κατάλληλες περιοχές του Νομού.

Οι νέες καλλιέργειες, προφανώς δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις σημερινές συστηματικές καλλιέργειες. Μπορούν όμως να διασφαλίσουν ένα σημαντικό συμπληρωματικό εισόδημα.

Αύριο το απόγευμα Παρασκευή η ίδια εκδήλωση θα γίνει στο πρώην Δημαρχείο  Πηνείας στο Σιμόπουλο στις 8 το βράδυ. Το Σάββατο θα γίνει αντίστοιχη εκδήλωση στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Δημητρίου Αμαλιάδας στις 8 το βράδυ.

Να τονιστεί ότι τους νέους Αγρότες θα ενημερώσουν και ειδικοί γεωπόνοι.

Share