Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης ΚΥΑ για την κήρυξη περιοχών του Ν.Ηλείας ως θεομηνιόπληκτη

Τετ, 03/28/2012 - 13:28

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για την κήρυξη περιοχών του Νομού Ηλείας ως θεομηνιόπληκτες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου του 2012, με την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη.

Κατά την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα  στο Υπουργείο Οικονομικών και σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, υπογράφτηκε κατά την παρουσία του η Κ.Υ.Α. με θέμα την «Οριοθέτηση περιοχών και πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια και προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 4ης και 5ης Φεβρουαρίου 2012 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας».

Την Κ.Υ.Α. συνολικά την υπογράφουν οι Υπουργοί :

  • Εσωτερικών, κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης
  • Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης
  • Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κα Άννα Διαμαντοπούλου

Και ο Υφυπουργός :

  • Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Ιωάννης Μαγκριώτης

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας δήλωσε τα εξής :

«Ολοκληρώθηκε μια διαδικασία (μπορώ να πω με καθυστέρηση όμως) που ήταν απαραίτητη, ώστε από σήμερα και μετά να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκτιμήσεων και αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας και που αφορούν ζημιές σε κτίρια, επιχειρήσεις, οικοσκευές, αλλά και σε υποδομές.

Ανοίγει λοιπόν η διαδικασία και η δυνατότητα αποζημιώσεων από τις κρατικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες των Τ.Α. (ΤΑΣ, Πρόνοια, πρώην ΕΟΜΜΕΧ κ.λ.π.) και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι εμείς, η Περιφερειακή Ενότητα, ο Δήμος του Πύργου, το Επιμελητήριο, να κινηθούμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία αυτών των αποζημιώσεων που τις περίμεναν και ήταν τόσο αναγκαίες για τους συμπολίτες μας.»

Share