Άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας ζήτησε στον κ. Γερουλάνο, ο Τ. Δημητρουλόπουλος

Τρί, 03/27/2012 - 09:50

Σε ποιες διαδικασίες έχει προχωρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού για την επαναλειτουργία  του παλαιού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας ζήτησε να πληροφορηθεί ο Βουλευτής Ηλείας και μέλος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Τάκης Δημητρουλόπουλος, ενόψει και της τελετής Αφής της  Ολυμπιακής Φλόγας η οποία συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

 

Ο κ. Δημητρουλόπουλος στην Ερώτησή του αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός της ένοπλης ληστείας στο Μουσείο πριν από ένα μήνα, που συγκλόνισε την  παγκόσμια κοινή γνώμη από όπου κλάπηκαν 77 σημαντικά αρχαία αντικείμενα - εκθέματα ανεκτίμητης πολιτιστικής και συμβολικής αξίας.  Υπογράμμισε ότι η πράξη αυτή των ληστών έγινε σε μία περίοδο που η χώρα μας διαπομπεύεται διεθνώς και ειδικά τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ψάχνουν και την παραμικρή αφορμή για να δυσφημίσουν τη χώρα μας.

 

Επειδή η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου είναι προ των πυλών και ως γνωστό συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και  η γρήγορη αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Μουσείου θα αποσπάσει θετικά σχόλια τα οποία τα έχει ανάγκη η χώρα μας, ο κ. Δημητρουλόπουλος ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο είναι οι διαδικασίες που έχει κινήσει το Υπουργείο για την άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου.

 

Η Αρχαία Ολυμπία, υπογράμμισε ο κ. Δημητρουλόπουλος, και η ευρύτερη περιοχή ζει και κινείται γύρω από τον πολιτιστικό τουρισμό και  ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου δεν μπορεί να πλανώνται ερωτηματικά για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της και τη φύλαξη και λειτουργία των μουσείων και αρχαιολογικών της χώρων και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γερουλάνο να διασφαλίσει τη σταθερή και αδιάλειπτη προστασία, προβολή και ανάδειξη του εν λόγω Μουσείου με δεδομένο ότι και η αξιόλογη Ψηφιακή Έκθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένει για μεγάλο διάστημα εκτός λειτουργίας.

Share