Δ.Θ.Αυγερινοπούλου:Ενίσχυση των λιμενικών υποδομών και υπηρεσιών της Ηλείας σημαίνει επιτάχυνση της ανάπτυξης

Τρί, 03/27/2012 - 09:39

Τη διακηρυγμένη πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επανασυστήσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επανέλαβε η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέα Κορομηλά και συνομίλησε με τους εργαζομένους.

Η Βουλευτής ενημερώθηκε από τον κ. Κορομηλά για τις σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης και προσέθεσε ότι η ναυτιλία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ανάπτυξης της Ελλάδας, αφού από τα βάθη των χρόνων ο λαός μας στήριξε την ευημερία του στους δρόμους της θάλασσας.

Η κα. Αυγερινοπούλου, η οποία έχει ζητήσει τη στήριξη και την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης μέσω της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τα βάθη της ύφεσης παρέχοντας υποδομές και προσφέροντας υπηρεσίες στον ισχυρό ναυτιλιακό τομέα που διαθέτει η χώρα. Επεσήμανε δε, ότι επενδύσεις ύψους   70       δις Ευρώ χάθηκαν από την Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια, εξ?αιτίας της αδυναμίας και της απρονοησίας του ελληνικού κράτους να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία ανάπτυξης σε ελληνικές και ξένες ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Η ναυτιλία συνιστά καίριο παράγοντα ανάπτυξης  για την Ηλεία. Το λιμάνι της Κυλλήνης χρειάζεται και μπορεί να ενισχυθεί άμεσα τόσο μέσω του Ταμείου, όσο και μέσω σχετικών ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων, όπως το «Marco Polo». Η ενίσχυση των υποδομών και των υπηρεσιών στην Κυλλήνη θα δώσει πνοή σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς μπορεί να συνδυάσει τις επιβατικές, τις εμπορευματικές μεταφορές και τον τουρισμό.

Share