ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ: Απαλλάσσονται τα ακίνητα βιοτεχνικής χρήσης από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος

Παρ, 03/16/2012 - 08:50

Την ικανοποίησή του εκφράζει το Επιμελητήριο Ηλείας μετά τη διορθωτική απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, σύμφωνα με την οποία, απαλλάσσονται του εκτάκτου ειδικού τέλους, τα ακίνητα βιοτεχνικής ή βιομηχανικής χρήσης.

Όπως τόνισε χθες ο Γραμματέας του ΕΒΕ κ. Άγγελος Μπράτης, η απαλλαγή επιτυγχάνεται με την προσκόμιση της ? σε ισχύ ? άδειας λειτουργίας, καθώς και των φορολογικών εγγράφων από τα οποία να προκύπτει ότι στα ακίνητα αυτά δεν ασκείται άλλη δραστηριότητα όπως, εμπορία, παροχή υπηρεσίας κ.λ.π.

Ο κ. Μπράτης σημειώνει ακόμα ότι η παραπάνω απόφαση είναι κατά κάποιο τρόπο και μια δικαίωση για τον Επιμελητηριακό θεσμό που είχε ζητήσει την κατάργηση αρχικής απόφασης από τον περ. Οκτώβριο, με την οποία επιβαρύνονται αυτού του είδους οι επιχειρήσεις σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Από εδώ και πέρα στόχος είναι ? σε συνεργασία και με τα άλλα Επιμελητήρια ? να επιδιωχθεί η άρση των στρεβλώσεων και η επέκταση της απαλλαγής από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος σε όλες τις επιχειρήσεις με βιοτεχνική δραστηριότητα, η οποία θα αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό εγγραφής του ΕΒΕ.

Share