ΠΑΣΟΚ: Tα έντεκα εκλογικά κέντρα στην Ηλεία.

Πέμ, 03/15/2012 - 10:16

Στην τελική ευθεία των διαδικασιών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του εισέρχεται αυτή την εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ, που γνωρίζει εκ των προτέρων πως διάδοχος του απερχόμενου προέδρου του, Γιώργου Παπανδρέου, θα είναι ο διεκδικητής της ηγεσίας το 2007 και μοναδικός σήμερα υποψήφιος για την αρχηγία, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ωστόσο, εκείνο που ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή είναι το τι είδους ανταπόκριση θα υπάρξει στο προσκλητήριο των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος για μαζική συμμετοχή των μελών και φίλων του στις κάλπες, που θα στηθούν την προσεχή Κυριακή, στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Όσο για το πού θα εγκατασταθούν τούτη τη φορά αυτά τα εκλογικά κέντρα, συνιστά κι αυτό ένα "πονοκέφαλο", με δεδομένο το σκεπτικισμό που επικρατεί σε πολλούς δημάρχους - ανάμεσά τους και στην Ηλεία - για το αν είναι ορθό να παραχωρήσουν δημοτικούς χώρους για τη φιλοξενία μιας εσωκομματικής διαδικασίας, όπως είχαν πράξει στην ανάλογη περίπτωση το 2007, υπό σαφώς διαφορετικές, βέβαια, συνθήκες τότε. Πολλοί δήμαρχοι (και άλλοι φορείς) εμφανίζονται εξαιρετικά διστακτικοί, είτε θέλοντας να κρατήσουν αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, που δεν διανύει και την... καλύτερη φάση του, είτε φοβούμενοι μη τυχόν υπάρξουν επεισόδια, που θα μπορούσαν να προξενήσουν ακόμη και βλάβη σε περιουσιακά στοιχεία των δήμων τους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, όπως και πολλές άλλες στη χώρα, είχαν ζητήσει να μη γίνει αυτή τη φορά τέτοια διαδικασία, αλλά ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από Συνέδριο. Κάτι που τελικά δεν έχει γίνει δεκτό.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν αυτή την Κυριακή από 09.00 έως 17.00.

Από πληροφορίες του www.Iliaoikonomia.gr θα στηθούν κάλπες σε έντεκα εκλογικά κέντρα του Νομού Ηλείας.

Δύο κάλπες θα στηθούν στον Πύργο και την Αμαλιάδα και από μία στην Ζαχάρω, Κρέστενα, Γαστούνη, Λεχαινά,  Αρχαία Ολυμπία, Σιμόπουλο, Καράτουλα, Πανόπουλο και Τραγανό.

 Ποιοι ψηφίζουν

 Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν:

 α) Τα Μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.) ή το διαβατήριο.

 β)  Οι Φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

 γ)  Τα νεοεγγραφόμενα Μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

 δ)  Οι νεοεγγραφόμενοι Φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

 ε)  Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα Μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

 στ)  Οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι Φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δ.Α.Τ. ή το διαβατήριο.

 ζ)  Οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής .

 η)  Οι Μετανάστες Μέλη και Φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν.

 θ) Οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δ.Α.Τ.

 ι)  Οι Πολίτες κρατών- μελών της Ε.Ε. που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.

 Εγγραφή Νέων Μελών και Φίλων

Την ημέρα και τις ώρες της ψηφοφορίας μπορεί να εγγράφονται νέα μέλη ή φίλοι, που προσέρχονται στα Εκλογικά Κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν.

 Για την Εγγραφή νέου Μέλους ή Φίλου  απαιτείται η συμπλήρωση Αίτησης Εγγραφής με πλήρη στοιχεία.

Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως με την επίδειξη της Δ.Α.Τ. ή του διαβατηρίου.

Share