Απεγκλωβισμός σχολικού λεωφορείου κοντά στην Ανδρίτσαινα

Τρί, 03/13/2012 - 08:54

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, λόγω των εκτεταμένων χιονοπτώσεων που  σημειώνονται  στις ορεινές περιοχές του  Νομού Ηλείας αποκλείσθηκε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές , στον οδικό άξονα, τρία (3) χιλιόμετρα  από τη Ανδριτσαίνα προς τον Επικούριο Απόλλωνα και με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα στάλθηκε μηχάνημα  για τον απεγκλωβισμό  ο όποιος εκτιμάται ότι θα γίνει πολύ σύντομα.

Χιονοπτώσεις υπάρχουν σε όλη την Ορεινή Ηλεία  και ιδιαίτερα σε περιοχές του πρώην Δήμου Λασιώνος, του πρώην Δήμου Λαμπείας, του πρώην Δήμου Φολόης και  του Δήμου Κρέστενας ? Ανδρίτσαινας.

Λόγω της έντασης του προβλήματος από την χιονόπτωση, έγιναν και γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους  παρεμβάσεις ώστε  να μην αποκοπεί κανένας οικισμός ή Δημοτικό Διαμέρισμα από το χιόνι. Οι προσπάθειες αυτές θα συνεχίζονται κατά τη διάρκεια όλης της μέρας και της νύχτας .

Ο προϊστάμενος του τμήματος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και επικοινωνία με τους Δήμους, την αστυνομία, την πυροσβεστική και συντονίζει την προσπάθεια να παραμείνει το βασικό οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Η Π.Ε. Ηλείας επίσης ενημερώνει ότι τα οχήματα πρεπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλες τις περιοχές της ορεινής Ηλείας .

Share