ΚΚΕ: Για τους μετανάστες στο Κατάκολο

Κυρ, 01/29/2012 - 10:15

Το δουλεμπορικό σαπιοκάραβο - πλοίο της ντροπής με τους 140 μετανάστες (ανάμεσα τους ένα παιδί και δύο γυναίκες) που οδηγήθηκε στο λιμάνι του Κατακόλου, φέρνει για πολλοστή φορά στη δημοσιότητα τόσο το ίδιο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, όσο και τις συνθήκες υποδοχής αυτών των - κατά κανόνα - βασανισμένων ανθρώπων, οι οποίοι μέσα από μια μεγάλη περιπέτεια, διωγμένοι από τη φτώχεια, τα αυταρχικά καθεστώτα, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αιχμάλωτοι των κάθε είδους δουλεμπορικών κυκλωμάτων, αναζητούν μια θέση στον ήλιο.
Το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα αποτελέσματα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, και τις συμφωνίες του "Δουβλίνου 2" και Σένγκεν, που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ..
Η Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ θα εντείνει τις προσπάθειές της, για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το χώρο διαμονής τους, τις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης,  την συστηματική ιατρική φροντίδα.
Για να σταματήσουν οι απελάσεις και να συνδράμει τους μετανάστες με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα, που θα τους επέτρεπαν να μεταβούν άμεσα, νόμιμα και με ασφάλεια σε χώρες της ΕΕ της επιλογής τους
Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας, μέσα από τα σωματεία τους να σταθούν δίπλα στους μετανάστες, να εκφράσουν με πρακτικό τρόπο την αλληλεγγύη τους.
Να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις πολιτικές της ΕΕ - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., που ευθύνονται για την ωμή καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος των μεταναστών και την καθημερινή γιγάντωση της εξαθλίωσης.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Share