Νεότερη Ενημέρωση: Αντίδραση απο τους κατοίκους του Κούβελου, τους μεταφέρουν όπου βρουν χώρο!!

Κυρ, 01/29/2012 - 08:48

Εντός της πόλης του Πύργου και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο του Κούβελου, έφεραν οι αρχές το μεσημέρι αρκετούς από τους 140 περίπου λαθρομετανάστες που είχαν εντοπιστεί απο χθες, αρχικά στα ανοικτά της Πύλου. Οι υπεύθυνοι, αρχικά οδήγησαν το σκάφος στο Κατάκολο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, απολύτως διασταυρωμένες, μετά τον αρχικό εντοπισμό του χθες, ο καπετάνιος είχε αρνηθεί να το πάει στην Πύλο! Κι έτσι έγινε!!! Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από χώρες όπως, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές,  και Πακιστάν.

Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια συμβαίνει να φέρνουν ανάλογες περιπτώσεις στον Πύργο, και επέλεξαν τώρα να τους πάνε στον Κούβελο, καθώς το παλιό Νοσοκομείο, που είχαν βάλει κάποιους άλλες δυο φορές, στο ένα τμήμα του γίνονται έργα και το υπόλοιπο ως γνωστόν, είναι διαλυμένο...

Στην περιοχή του κλειστού Γυμναστηρίου Κούβελου στον Πύργο έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής (που συγκεντρώθηκαν όταν έφτασε το πρωτο λεωφορείο με το οποίο άρχισαν να τους φέρνουν) και διαμαρτύρονται, ενώ θέλουν να μην επιτρέψουν να αποβιβαστούν εκεί οι λαθρομετανάστες.
*Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες είχε κατεύθυνση την Ιταλία και εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από ελικόπτερο, στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του στη θαλάσσια περιοχή, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, ξεκίνησαν, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι το πλοιάριο με δεκάδες άτομα, βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Ο καπετάνιος, κάποια στιγμή, ακινητοποίησε το πλοιάριο 30 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πύλου και σταμάτησε να απαντά στις εντολές των λιμενικών, ενώ ακολούθως, ως αργά το βράδυ, δε δεχόταν να πάει το σκάφος στην Πύλο, που του υποδείχθηκε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νεότερη ενημέρωση:

Οι κάτοικοι στον Κούβελο μόλις έμαθαν οτι φέρνουν τους λαθρομετανάστες στην περιοχή τους αντέδρασαν έντονα. Έστησαν πολύ γρήγορα, οδοφράγματα και "ενισχύθηκαν" απο άτομα της "Εθνικής Δράσης Πύργου". Παρά την παρουσία των ισχυρών αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων δεν σημειώθηκαν επεισόδια, παρά μόνο εντάσεις απο τους κατοίκους που έδειξαν την αγανάκτησή τους.
Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι θα παραμείνουν ως και το βράδυ για να μην γίνει κάποια προσπάθεια ξανά τις βραδινές ώρες

Τελικά το λεωφορείο που έφτασε στο σημείο με τους πρώτους λαθρομετανάστες, αποχώρησε συνοδεία αστυνομίας και επέστρεψαν στο Κατάκολο όπου και θα παραμείνουν προσωρινά σε κάποιο χώρο στην περιοχή εκεί.

 

Νεότερη ενημέρωση:

Λίγοι απο τους λαθρομετανάστες (περίπου 35) μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομίας στον Πύργο ενώ οι υπόλοιποι σε χώρο του Λιμεναρχείου Κατακόλου

Share