Δελτίο Τύπου της Περ. Ενότητας Ηλείας σχετικά με τα φαινόμενα χιονόπτωσης

Παρ, 01/27/2012 - 10:28

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των Χιονοπτώσεων, αποπαγοποίησης & κατολισθητικών φαινομένων .

1) Την 25-1-2012  και ώρα 20:50 είχαμε τις πρώτες χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας Κρεστένων.
Η Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας απέστειλαν μηχανήματα αποχιονισμού και αποπαγοποίησης, στην εθνική οδό Πατρών ? Τριπόλεως στα όρια της Π.Ε. Ηλείας και στους επαρχιακούς δρόμους  από διασταύρωση της εθνικής οδού 111 προς Τ/Κ Κρυόβρυσης και Τ/Κ Αστρά.

2) Μισθώσαμε μηχανήματα για αποχιονισμό της εθνικής οδού Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα.

3) Πραγματοποιήσαμε αυτοψία στις 26-1-2012 στις Δημοτικές Ενότητες Φολόης, Λαμπείας & Λασιώνος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και διαπιστώσαμε ότι το ύψος χιονιού σε πολλά τμήματα των οδών έφθανε έως και τα 0,25 μ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Έδρας, την Αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αποφασίσαμε και σήμερα να αποσταλεί αλατιέρα για αποπαγοποίηση και εκχιονισμό της εθνικής οδού Πατρών Τριπόλεως και συγκεκριμένα από Δ/ση προς Τ/Κ Κρυόβρυσης έως Τριπόταμα. Ο Δήμος θα αναλάβει την οδό από την διασταύρωση της εθνικής οδού 111 έως και την Τ/Κ Κρυόβρυσης.

Στην εθνική οδού Ανδρίτσαινα ? Ναός Επικούρειου Απόλλωνα, το ύψος χιονιού έφθανε έως και τα 0,20 μ, έγινε αποχιονισμός και δόθηκε εντολή έως και την Παρασκευή 26-1-2012 να είναι σε επιφυλακή οι χειριστές με τα μηχανήματα έργων.

Share