Το ψηφιακό σήμα της «Digea», στις 3/2 φθάνει στην Πάτρα αλλά όχι στον Πύργο.

Σάβ, 12/24/2011 - 07:19

Tο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την «Digea», συνεχίζουν την υλοποίηση του εγχειρήματος της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, με επόμενο σταθμό την περιοχή της Αχαΐας. Συγκεκριμένα, η μετάβαση προγραμματίζεται για τις 3 Φεβρουαρίου 2012, οπότε το ψηφιακό σήμα θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Αρόη».

Περίπου 280.000 κάτοικοι των περιοχών του νομού Αχαΐας, μικρού τμήματος των νομών Ηλείας & Αιτωλοακαρνανίας και των πόλεων της Πάτρας, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου θα έχουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Θα έχουν, επομένως, την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγαπημένα τους δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και ει-κόνας, χωρίς «χιόνια», παρεμβολές και «είδωλα».

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τε-χνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 25 (506MHz) και 42 (642 MHz) για τα κανάλια της ΕΡΤ και 44 (658 MHz) και 46 (674 MHz) για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ενώ συνι-στάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Αρόη». Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής για τους τη-λεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, σχεδιάζονται στο-χευμένες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, όπως η διανομή ενημερωτικού εντύπου υλικού και η προβολή τηλεοπτικών σποτ.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών κ. Σωκράτης Κάτσικας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια του κρίσιμου εγχειρήματος της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και τμήματος της Δυτικής Ελλάδας, όπου για πρώτη φορά ένας τόσο μεγάλος αριθμός κατοίκων σε μία ευρεία γεωγραφική περιοχή επηρεάστηκε και εισήλθε εν τέλει με επιτυχία στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, στις 3 Φεβρουαρίου 2012 θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής «ΑΡΟΗ» του νομού Αχαΐας.

Σκοπός μας είναι να αναβαθμιστεί η τηλεοπτική εμπειρία των κατοίκων, προσφέροντας σε όλους τους τηλεθεατές μία τηλεοπτική εμπειρία υψηλής ποιότητας με σταθερό σήμα, απαλλαγμένο από παρεμβολές»

Share