ΙΝΚΑ Ηλείας: 'Αμεση κατάργηση στο "χαράτσι" της ΔΕΗ!

Σάβ, 11/26/2011 - 06:08

Την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου ακινήτων που επέβαλλε η κυβέρνηση  μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ζητά και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ηλείας με παρέμαβαση του Γραμματέα ΙΝΚΑ Ηλείας κ.Διαμαντή Καρασούλα. Συγκεκριμένα ο κ.Καρασούλας αναφέρει τα εξής:
"Το λεγόμενο "χαράτσι" της ΔΕΗ είναι άλλη μια κακή κληρονομιά της προυγούμενης κυβέρνησης η οποία και απήλθε πρόωρα εξαιτίας των εγκληματικών λαθών της, ένα από τα οποία είναι και το εν λόγω μέτρο. Ο φόρος αυτός είναι παράνομος και παράλογος από κάθε άποψη. Σε ένα κράτος δικαίου, τέτοιες ρυθμίσεις είναι αδιανόητες. Δεν μπορεί να εξαρτάται η πρόσβαση σε κοινωνικό αγαθό από την καταβολή φόρου. Το κοινωνικό αγαθό πρέπει να είναι προσιτό σε όλους. Δεν είναι δυνατόν η πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα να εξαρτάται από την καταβολή του φόρου, γιατί αντίκειται στο Άρθρο 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος, στο απαραβίαστο της ανθρώπινης αξίας, αλλά και στο Άρθρο 25, δηλαδή στην Αρχή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου. Επίσης, το συγκέκριμένο μέτρο όχι μόνο δεν είναι απαίτηση της Τρόικα αλλά παραβιάζει και τις ευρωπαικές οδηγίες.
Η σημερινή κυβέρνηση ήδη ξεκίνησε τις υποχωρήσεις έναντι του άδικου αυτού μέτρου εξαιρόντας -έστω και σε επίπεδο δηλώσεων- από το χαράτσι τη μία κοινωνική ομάδα μετά την άλλη αφού αντιλαμβάνεται ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το μέτρο έχει γελοιοπιοιθεί και εξαιτίας αυτού κυνδινεύει να γελοιοποιηθεί και η νέα κυβέρνηση, πράγμα που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία για το καλό της Χώρας. Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τώρα το παράλογο και παράνομο αυτό μέτρο και να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους πολίτες έχουν ήδη πληρώσει. Πρόκειτε για ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας! Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Ας σεβαστούμε τις τεράστιες θυσίες που μέχρι τώρα έχει υποστεί για τη σωτηρία της Χώρας."

Share