Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραται ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας

Παρ, 11/18/2011 - 10:57

Εξαρθρώθηκε από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας μετά από πολυήμερες συντονισμένες έρευνες, σπείρα που διέπραται ληστείες σε συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καύσιμων στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών και μια αλλοδαπή γυναίκα, υπήκοος Πολωνίας, ηλικίας 22 ετών, για διάπραξη ληστειών κατ΄ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή. Στην δικογραφία που σχηματίστηκε ενέχεται ακόμα μια αλλοδαπή γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 18 ετών κατηγορούμενη για παρασιώπηση εγκλημάτων.

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε με μεθοδικότητα από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας προέκυψε ότι ο 29χρονος από κοινού με την 22χρονη είχαν προσχεδιάσει και εκτελέσει τουλάχιστον δυο ληστείες. Οι ληστείες πραγματοποιήθηκαν σε συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων στο οποίο η 28χρονη εργαζόταν ως υπάλληλος. Συγκεκριμένα:

 

  • Tην 9-10-2011 το βράδυ στο 42ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών ? Πύργου, στη Νέα Μανωλαδα Ηλείας, οι δυο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο συγκεκριμένο πρατήριο όπου με την απειλή κυνηγητικού όπλου και μιας ράβδου αφαίρεσαν από τον 42χρονο υπάλληλο του πρατηρίου μια τσάντα, που περιείχε διάφορα προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα καθότι πίστευαν ότι σε αυτή είχε τοποθετήσει τις ημερήσιες εισπράξεις.
  • Την 23-10-2011 το βραδύ και ενώ η 22χρονη εργαζόταν στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ο 29χρονος κατόπιν προσυνενοησης μαζί της μετέβηκε εκεί όπου κρατώντας το ίδιο κυνηγητικό όπλο απείλησε έναν 39χρονο ημεδαπό ο οποίος εργαζόταν μαζί της. Τότε η 22χρονη όπως είχαν προσχεδιάσει του έδωσε το χρηματικό ποσό των 4300 ευρώ τα οποία μοιράστηκαν στη συνέχεια.

 

Η 18χρονη αλλοδαπή ήταν παρούσα, τόσο κατά το σχεδιασμό των ληστειών από τους δυο δράστες όσο και κατά το μοίρασμα των χρημάτων και των αντικειμένων που προέρχονταν από αυτές.

 

Οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες, εντόπισαν και συνέλαβαν τόσο τον 29χρονο όσο και την 22χρονη, για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ενώ η 18χρονη δε συνεληφθη λογω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Στην κατοχή του 29χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το δίκαννο κυνηγητικό όπλο και τη ξύλινη ράβδο με τα οποία πραγματοποιούσαν τις ληστείες. Επίσης κατασχέθηκαν κουκούλες και γάντια τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους.

 

Από τον έλεγχο των στοιχείων του κυνηγητικού όπλου προέκυψε ότι ο 29χρονος το κατείχε παράνομα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενωπιον του κ. Ανακριτή. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου διαπιστωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Share