Τα μεγάλα έργα της Ηλείας... περιμένουν !

Παρ, 11/18/2011 - 00:16

Η ανάπτυξη του Νομού ...περιμένει. Τα μεγάλα έργα της Ηλείας... περιμένουν.

Παραθέτουμε κάποια από αυτά:

Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο Ανδραβίδας για να χρησιμοποιηθεί και ως πολιτικό, είναι ένα πάγιο αίτημα των τουριστικών και παραγωγικών επιχειρήσεων του Νομού.

Ολυμπία Οδός

Εντελώς «θολή» και αμφίβολη παραμένει η προοπτική κατασκευής της «Ολυμπίας οδού» (Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα) και ιδιαίτερα για το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, για το οποίο ολοένα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι εγκαταλείπεται και ματαιώνεται.

Εργοστάσιο Απορριμμάτων

Στους δύο από τους τρείς Νομούς της περιφέρειάς μας κατασκευάζονται Εργοστάσια Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Στην Ηλεία που ξεκίνησε πρώτη όλα παραμένουν στο τέλμα για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα!

Μαρίνα Κατακόλου

Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί επιδίωξη κάθε χώρας επειδή φέρνει τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Στο Κατάκολο το θέμα της μαρίνας παραμένει άλυτο. Οι χερσαίες εγκαταστάσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και την πλήρη λειτουργία της ξεχάστηκαν.

Λιμάνι Κατακόλου

Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες των κρουαζεροπλοίων που προσεγγίζουν στο Κατάκολο, απειλούν να αλλάξουν προορισμό αν δεν γίνουν άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα γιά να "δένουν" τα καράβια τους με ασφάλεια.

Μέχρι τώρα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα χραγματοδότηση γιά τα απαταίτητα έργα που προβλέπονται στο Master Plan του λιμανιού.

ΤΕΙ Πύργου

Έχουν ήδη περάσει οχτώ (8) χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του ΤΕΙ Πύργου τα οποία δεν υπήρξαν αρκετά για την επίλυση του προβλήματος της κτιριακής του υποδομής και της μόνιμης εγκατάστασής του.

Φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο πηγαίνει σε όλη σχεδόν την Πελοπόννησο εκτός του Νομού Ηλείας.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου έως την Μεγαλόπολη.

Για μια ακόμα φορά η Ηλείας είναι εκτός! Πύργος, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Βάρδα, Αρχαία Ολυμπία, Ανδραβίδα, Λεχαινά, Κυλλήνη και  λοιπές  πόλεις του Νομού δεν περιλαμβάνονται ούτε στον αρχικό, ούτε στον μελλοντικό σχεδιασμό.

 

Πρέπει κάτι να γίνει για να μπορέσει ο Νομός Ηλείας να φύγει από την προτελευταία θέση ανάπτυξης από όλους τους Νομούς της Ελλάδας.

Share