Όλα κλειστά και στην τοπική αγορά στις 19 Οκτωβρίου

Δευ, 10/10/2011 - 00:01

Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και γενικά της αγοράς, στον Πύργο και στην Ηλεία, όπως σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου ημέρα γενικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ- αποφάσισε η Ομοσπονδία του Νομού, μετά και τη σχετική απόφαση που έχει πάρει ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση».

Επιπλέον, η ΕΣΕΕ καλεί τους εμπόρους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα και θα κορυφωθούν στις 19 Οκτωβρίου και συμπληρώνει ότι οι δράσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ανάλογη απόφαση πήρε και το νεοσυσταθέν Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, που πραγματοποίησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Τα θέματα που συζητήθηκαν εκτεταμένα ήταν τα επιβαρυντικά νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης, οι γενικότερες εξελίξεις της οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης και η λήψη απόφασης για τη συγκατάθεση της Ομοσπονδίας,  για τη συμμετοχή της ΕΣΕΕ στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει άλλοι φορείς την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011.
Η ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας ήταν «ΝΑΙ,  ΣΤO ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ» της 19ης/10/2011.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ο εμπορικός κόσμος της χώρας μπαίνει σε τροχιά κινητοποιήσεων  από 5 Οκτωβρίου,  με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων στις 19 Οκτωβρίου. Μέσα στο χρονικό διάστημα των δεκαπέντε ημερών  οι συνάδελφοι καλούνται να  τονίσουν τα αιτήματά τους, το διεκδικητικό τους πλαίσιο,  τους λόγους για τους οποίους διαμαρτύρονται και όχι να επικεντρώνονται βουβά στο κλείσιμο των καταστημάτων τους. Το δεκαπενθήμερο αυτό πρέπει να είναι διάστημα διαλόγου, διαβούλευσης και διαμαρτυρίας με αποκορύφωμα το γενικό «μπλακ άουτ» εργασιών στις 19 Οκτώβρη από όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας. Είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν,  προκειμένου να φτάσουμε σε γενική στάση εργασίας επαγγελμάτων και εργαζομένων για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.
Ο εμπορικός κόσμος δεν συγχωρεί πλέον απεργιακές κινητοποιήσεις άνευ ουσίας και δράσεις που θα πέσουν στο κενό. Οι καιροί απαιτούν μόνο οργανωμένες κινήσεις και συνεργασίες για αλλαγή πολιτικής, προτού η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση οδηγηθεί στον αφανισμό της.

Share