Κάλεσμα κινητοποίησης για τη διεκδίκηση των μεγάλων έργων την Παρασκευή

Πέμ, 03/31/2011 - 06:36

Όλοι γινόμαστε μάρτυρες κυοφορούμενων αρνητικών εξελίξεων για τα μεγάλα έργα και δράσεις που αφορούν το αναπτυξιακό μέλλον της Ηλείας, με τελευταίο κορυφαίο παράδειγμα την πιθανή διακοπή εργασιών στην Ολύμπια Οδό και την κατάληξη της μέχρι την Πάτρα και μόνο, αλλά και την συνεχόμενη αναβολή δημοπράτησης του έργου του αεροδρομίου Ανδραβίδας, την μη προώθηση του βελτιωμένου και αναλόγως των αναγκών της Ηλείας Σχεδίου Ανασυγκρότησης, τέσσερα χρόνια περίπου μετά τις πυρκαγιές, την μη ενίσχυση της ανάπτυξης του λιμένος Κατακόλου, την διάλυση του οδικού μας δικτύου, ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές, καθώς και την στασιμότητα αλλά και οπισθοδρόμηση σε άλλα μεγάλα έργα υποδομής.

Είναι σαφές ότι κινδυνεύει το αναπτυξιακό μέλλον της Ηλείας, βάζουν σε κίνδυνο την υπόσταση του Νομού μας, υποθηκεύουν τη ζωή και τη δράση των Ηλείων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η ΤΕΔΚ και οι Δήμοι αποφασίσαμε να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε την πραγματοποίηση των υποσχέσεων χωρίς εκπτώσεις, ζητάμε και την ανάπτυξη του Λιμένος Κατακόλου και το αεροδρόμιο και την Ολύμπια Οδό μέχρι την Τσακώνα και το νέο αναμορφωμένο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και όλα τα υπόλοιπα έργα υποδομής.

Αποφασίσαμε το κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και των Δήμων του Νομού μας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011, με ταυτόχρονη συγκέντρωση στον κόμβο της Φιλοθέης στον Πύργο στις 12:00.

Από εσάς, τους Φορείς του Νομού Ηλείας, ζητάμε να ενωθείτε μαζί μας και να πορευτούμε μαζί για την διεκδίκηση των μεγάλων έργων της Ηλείας, για το καλό και την ανάπτυξη του Νομού μας.

Ζητάμε από εσάς αποφάσεις των συλλογικών σας οργάνων συμπαράστασης και συμμετοχής σε αυτόν τον αγώνα, καθώς και την ενεργό παρουσία σας, εσάς και των μελών σας, στην συγκέντρωση της Παρασκευής.

Share