Χ. Καφύρας: "Αν δεν κινηθούμε τώρα, επέρχεται η διάλυση της Ηλείας!"

Τρί, 03/29/2011 - 17:23

"Αν δεν κινηθούμε τώρα, κινδυνεύει το μέλλον της Ηλείας, επέρχεται η διάλυση της και καταδικάζεται το αναπτυξιακό της μέλλον. Θεωρώ απαραίτητη την πραγματοποίηση ενεργειών και δράσεων με τις οποίες αφενός να δείξουμε την αντίδραση μας στις εξελίξεις, να απαιτήσουμε την πραγματοποίηση των υποσχέσεων χωρίς εκπτώσεις...", επεσήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις που αφορούν τα μεγάλα έργα του Νομού μας, κυρίως για την Ολύμπια Οδό και το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και για τις παραπέρα δράσεις και ενέργειες γι αυτά τα θέματα.

Όπως επεσήμανε ο Χ. Καφύρας: «Η σημερινή Συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία τη δική μου ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, του Γιάννη Λυμπέρη ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Ήλιδας και του Μάκη Παρασκευόπουλου ως Δήμαρχος Πύργου, την πρωτεύουσα του Νομού, αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε στις 11-02-11, παρουσία των Δημάρχων, Βουλευτών και Εκπροσώπων των Φορέων του Νομού μας.

 Πραγματοποιήσαμε ενέργειες όπως :

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε και εξέδωσε ψηφίσματα για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης Ηλείας και για την Ολύμπια Οδό

Συμμετείχαμε στη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για το αεροδρόμιο

Αποσπάσαμε υπόσχεση για την πρόθεση αλλαγής του Σχεδίου Ανασυγκρότησης από αυτό που προωθούνταν στη Βουλή για ψήφιση

 Τα μεγάλα θέματα της Ηλείας, μετά τη σύσκεψη και τις δράσεις μας, μπήκαν και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με έντονο τρόπο, οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι τα έθεσαν με ποικίλους τρόπους στη Βουλή και την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ του Νομού μας, έντυπα και ηλεκτρονικά, πρόβαλαν με έντονο τρόπο τις διεκδικήσεις και τις απαιτήσεις της Ηλείας, καθώς και διάφοροι Φορείς του Νομού μας εξέδωσαν ανακοινώσεις γι? αυτά τα θέματα. 

 Οι τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν για τα θέματα αυτά, νιώθουμε ότι βάζουν σε κίνδυνο την υπόσταση του Νομού Ηλείας, τη ζωή και τη δράση των Ηλείων, το αναπτυξιακό της μέλλον.

Ενώ συζητούσαμε και διεκδικούσαμε, το Σχέδιο Ανασυγκρότησης, την ανάπτυξη του λιμένος Κατάκολου ,και αλλα μεγάλα έργα υποδομής  κλπ  βρεθήκαμε να κουβεντιάζουμε και να ζητάμε τα αυτονόητα.

Η Ολύμπια Οδός κινδυνεύει να σταματήσει στην Πάτρα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου αλλά και της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται μεταξύ των συσκέψεων και της διαφαινόμενης αρνητικής στάσης των υπηρεσιών του Υπουργείου.

 Η συνοπτική αναφορά μου στην εξέλιξη των βασικών έργων υποδομής έχει να κάνει με την βασική μας εκτίμηση ότι η κατάσταση για τα αναγκαία και μεγάλα έργα υποδομής στην Ηλεία, δεν πάει άλλο! 

Αν δεν κινηθούμε τώρα, κινδυνεύει το μέλλον της Ηλείας, επέρχεται η διάλυση της και καταδικάζεται το αναπτυξιακό της μέλλον.

 Διεκδικούμε χωρίς εκπτώσεις!

Θεωρώ απαραίτητη την πραγματοποίηση ενεργειών και δράσεων με τις οποίες αφενός να δείξουμε την αντίδραση μας στις εξελίξεις, να απαιτήσουμε την πραγματοποίηση των υποσχέσεων χωρίς εκπτώσεις (ζητάμε και το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο και την Ολύμπια Οδό και το Σχέδιο Ανασυγκρότησης και τα αλλα έργα υποδομής και όχι στη λογική να δούμε το λιμάνι και να αφήσουμε το αεροδρόμιο) και αφετέρου να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας ότι δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για τούτο προτείνω τις εξής δράσεις :

Να τεθεί και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδριάζει σήμερα, το θέμα των μεγάλων έργων υποδομών της Ηλείας και κυρίως της Ολυμπίας Οδού που κινδυνεύει.

Να επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Να πραγματοποιηθεί το κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και των Δήμων του Νομού μας την Παρασκευή 1-04-11, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου - Πατρών - Καλαμάτας.

Να αποσταλεί ενημερωτική επιστολή σε όλους τους φορείς του Νομού μας αλλά και στους συλλόγους ετεροδημοτών της Αθήνας, ώστε να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης και συμπόρευσης των αγώνων μας.

Πραγματοποίηση νέας σύσκεψης μετά την κινητοποίηση της Παρασκευής, για απόφαση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Οι παραπάνω προτάσεις μου, πιστεύω ότι εκφράζουν συνολικά όλους τους Ηλείους, προέρχονται και είναι αποτέλεσμα της κατάφορης αδικίας που υπόκεινται οι Ηλείοι, είναι αναγκαίες για την κατάσταση στον Νομό Ηλείας και το μέλλον της βρίσκεται σε οριακή και ακραία κατάσταση.

Συνάντηση για τη συγκρότηση του "Καλαθιού Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας"

 Συνάντηση στο μεταξύ, με θέμα τη συγκρότηση του Καλαθιού Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου 2001 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα του μικρού Συνεδριακού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Στην συνάντηση θα παρευρίσκονται τα μέλη της Επιτροπής που συγκροτήθηκε με την απόφαση 45/9-03-11 του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Share