Ερωτήσεις για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΤΕΙ Πύργου και του ΕΚΑΒ Ηλείας κατέθεσε η Δ. Αυγερινοπούλου

Τρί, 03/29/2011 - 12:10

Χωρίς το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς κτίριο και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα παραμένουν οι φοιτητές ΤΕΙ του παραρτήματος Πύργου. Ερώτηση στη Βουλή για την προβληματική κατάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο ΤΕΙ Πύργου, κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,  καθώς  πληθαίνουν και τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία,  ο σχεδιαζόμενος «Καλλικράτης» μπορεί να οδηγήσει κάποια παραρτήματα ή τμήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της Πελοποννήσου σε μετεγκατάσταση ή και σε οριστική παύση λειτουργίας.

Η κα. Αυγερινοπούλου με Ερωτήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά να ενημερωθεί, αν το Παράρτημα Πύργου του ΤΕΙ Πάτρας περιλαμβάνεται στον «Καλλικράτη» των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και για τις ενέργειες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να λυθει το κτιριακό πρόβλημα, καθώς και το έντονο ζήτημα στελέχωσής του ΤΕΙ με μόνιμο εκπαιδευτικό και στελεχειακό  δυναμικό.

Χαρακτηριστικό των έντονων προβλημάτων είναι ότι το τμήμα Πληροφορικής &ΜΜΕ που έχει 1000 εγγεγραμμένους φοιτητές διαθέτει σήμερα, μόλις τρεις μόνιμους εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων ο ένας έχει αναλάβει και διοικητικά καθήκοντα. Αν και χρειάζονται τουλάχιστον 20 μόνιμοι καθηγητές καμμία θέση δεν έχει προκηρυχθεί.

Εντονότατα προβλήματατα αντιμετωπίζει και  το τμήμα Πληροφορικής και Μουσειολογίας με 500 εγγεγραμμένους φοιτητές, το οποίο, δεν διαθέτει κανέναν μόνιμο εκπαιδευτικό. Παρότι εκκρεμεί η προκήρυξη για 3 οργανικές θέσεις από τον Δεκέμβριο του 2007-έτος έναρξης λειτουργίας του τμήματος-καμμία τους δεν έχει πληρωθεί. Οι φοιτητές και των δύο Τμημάτων διαμαρτύρονται ότι το Υπουργείο δεν έχει πράξει τα αναγκαία προκειμένου να κατοχυρώσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, ενώ λόγω ασυνεννοησίας των αρμοδίων, εξακολουθούν να συστεγάζονται σε πολύ περιορισμένο χώρο με το 4ο Λύκειο του Πύργου από το 2003.

*** Με αφορμή το περιστατικό της απαράδεκτης καθυστέρησης διακομιδής των τραυματιών στο τροχαίο της Αρετής η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου κατέθεσε ερώτηση στη βουλή προς τoν Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητώντας να πληροφορηθεί πόσα ασθενοφόρα διατίθενται από το ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτουν επαρκώς την Εθνική οδό Πατρών-Πύργου, αν είναι επαρκώς στελεχωμένα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ σε Ηλεία- Αχαΐα και τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα που θέτουν τις ζωές πολιτών σε κίνδυνο.
Όπως είναι γνωστό, αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής, η Εθνική οδός Πατρών-Πύργου είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ελληνικής Επικράτειας. Καθημερινά καταγράφονται δεκάδες ατυχήματα και δυστυχήματα. Στις 27 Μαρτίου 2011 συνέβησαν ταυτόχρονα τροχαία ατυχήματα στο ίδιο σημείο με πολλούς σοβαρά τραυματίες. Τα ατυχήματα συνέβησαν κοντά στη διασταύρωση της Αρετής και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ατόμων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού, ηλεκτρονικού και έντυπου, τύπου αλλά και αυτοπτών μαρτύρων η καθυστέρηση διακομιδής των τραυματιών στο πλησιέστερο νοσοκομείο ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους. Kάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 30ης Μαρτίου 2011

Share