Αναβλήθηκε η δίκη για τις πολεοδομικές παραλείψεις της Πολεοδομίας Πύργου Ηλείας

Πέμ, 03/24/2011 - 14:48

Ανεβλήθη για τον Ιούνιο η δίκη που ήταν προγραμματισμένη γιά σήμερα και ήταν να δικαστούν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ο πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας Πύργου Ηλείας και ο νυν αντιδήμαρχος του Πύργου και πρώην αντινομάρχης Ηλείας, για την εικόνα των παραλείψεων που παρουσίασε η διεύθυνση Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος το 2005, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Το ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος και το δημοσίευσε η Ελευθεροτυπία.

Ευθύνες επιρρίπτονται, επίσης, σε τρεις υπηρεσιακούς παράγοντες, έναν τοπογράφο μηχανικό, έναν αρχιτέκτονα μηχανικό κι έναν πολιτικό μηχανικό, οι οποίοι -σύμφωνα με την έκθεση- παρέβησαν τα καθήκοντά τους.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση Επιθεώρησης - Ελέγχου των επιθεωρητών ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Αθανασίας Γεωργίου και Πέτρου Ελευθεριάδη, η διεύθυνση Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας:

* Δεν εφάρμοζε ορθώς τις διατάξεις του Π.Δ. 8/13.7.1993, περί του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών, με αποτέλεσμα η μη ορθή εφαρμογή του ανωτέρω Π.Δ. να επιφέρει πράξεις και παραλείψεις που συνιστούν πειθαρχικές παραβάσεις.

* Δεν ακολουθούσε τον απαιτούμενο τύπο (θεώρηση του βιβλίου πρωτοκόλλου, καταχώριση του έτους, σελιδομέτρηση κ.λπ.) στην τήρηση του πρωτοκόλλου εισερχόμενων - εξερχόμενων εγγράφων.

* Κατά παράβαση του άρθρου 12 του Ν. 2690/1999 είχαν κρατηθεί τριάντα εφτά αριθμοί πρωτοκόλλου κενοί...

Share