Γ. Κοντογιάννης: "Τσουχτερός ανασχηματισμός..."

Τετ, 01/26/2011 - 16:50

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Ηλείας κ. Γ. Κοντογιάννη για το κόστος των στελεχών, συμβούλων, κ.τ.λ. των υπουργών μετά τον ανασχηματισμό:

«Τσουχτερός» ήταν ο?μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου από τον Πρωθυπουργό, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού κ. Σαχινίδη σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Το πολυπληθές σχήμα, οι αλλαγές, οι μετακινήσεις των κυβερνητικών μελών και των συνεργατών τους κόστισαν 1 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση ζητούσε-και ζητά- από τους πολίτες σκληρές θυσίες λόγω της οικονομικής δίνης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε Ερώτηση για τις δαπάνες του ανασχηματισμού στις 21 Νοεμβρίου 2010 προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Ο Υφυπουργός, Γιώργος Ντόλιος, ενημέρωσε ότι αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Οικονομικών, όπου διαβίβασε το ερώτημα και η απάντηση του κ. Σαχινίδη ήταν η εξής:

«Σε απάντηση της Ερώτησης αριθμ 7085/1.12.10 του βουλευτή κ. Κοντογιάννη αναφορικά με την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού από τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, σας πληροφορούμε ότι από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι η επί πλέον δαπάνη που προκλήθηκε στο τρέχον έτος ανέρχεται σε 1,0 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων 800.000 ευρώ για δαπάνες μισθοδοσίας και αποζημιώσεις και ποσό 200.000 ευρώ για λειτουργικές και λοιπές δαπάνες».

Ο Βουλευτής Ηλείας επισήμανε στην Ερώτησή του ότι ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης είχε «ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πολυπληθούς σχήματος, αποτελούμενο από 49 Υπουργούς και Υφυπουργούς. Η αύξηση των μελών του κυβερνητικού σχήματος συνεπάγεται και αύξηση στον αριθμό των στελεχών (μετακλητοί και ειδικοί σύμβουλοι) κατά 90 άτομα, γεγονός που, όπως αναφέρεται στον Τύπο, προκαλεί μια ετήσια δαπάνη για τον Προϋπολογισμό της τάξης του 1.944.000 ευρώ». Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να πληροφορηθεί ποιο είναι το συνολικό ποσό με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο Προϋπολογισμός λόγω του ανασχηματισμού και πώς αυτό επιμερίζεται στις επιμέρους κατηγορίες.

Η πρώτη απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Εσωτερικών ήταν ότι «δεν προκάλεσε καμία επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου μας» και ο Βουλευτής Ηλείας επανήλθε με νέα Ερώτηση ζητώντας το «συνολικό ποσό με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο κρατικός Προϋπολογισμός λόγω του ανασχηματισμού».

Το ερώτημα διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και στις 27 Δεκεμβρίου 2010 δόθηκε η απάντηση από τον Υφυπουργό κ. Σαχινίδη, σύμφωνα με την οποία, το κόστος του ανασχηματισμού άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ.

 

(το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»)

Share