Ερώτηση για τη μόλυνση του Πηνειού

Τετ, 01/26/2011 - 13:26

Το θέμα της μόλυνσης του Πηνειού ποταμού από οικιακά απορρίμματα μέχρι και επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα, φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης Θανάσης Λεβέντης Νίκος Τσούκαλης και  Γρηγόρης Ψαριανός.
 
Στην ερώτησή τους οι 4 βουλευτές της Δημοκρατικής αριστεράς αναφέρουν:
Το ιδιαίτερα αρνητικό παράδειγμα της μόλυνσης του Πηνειού Θεσσαλίας φαίνεται να ακολουθεί ο ομώνυμος ποταμός του Ν. Ηλείας. Σύμφωνα με καταγγελίες τοπικών οργανώσεων, δεκάδες ανεξέλεγκτες χωματερές βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Πηνειού  στο νομό Ηλείας.
Όπως αναφέρεται, οι χωματερές συγκεντρώνουν από οικιακά απορρίμματα μέχρι και επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα. Σύμφωνα δε με παλαιότερη έρευνα για τους υδάτινους πόρους στη χώρα μας η λεκάνη απορροής του ποτα?ού Πηνειού Ηλείας  έχει ήδη υποστεί σημαντική μόλυνση, καθώς δειγ?ατοληψίες έδειξαν αυξη?ένες συγκεντρώσεις νιτρικών τόσο στα επιφανειακά όσο και στα υπόγεια νερά λόγω γεωργικών δραστηριοτήτων.
Δεδομένου ότι η ρύπανση κατά μήκος του Πηνειού έχει προκαλέσει μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και κατά συνέπεια του κάμπου της Ηλείας με επικίνδυνες συνέπειες τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής,
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
* Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποκατάσταση του Πηνειού Ηλείας ώστε να αποτραπεί η ανεπανόρθωτη μόλυνσή του;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

Share