Φήμες και κινητοποίηση...

Δευ, 01/24/2011 - 13:33

 

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας στον Πύργο προκάλεσαν το βράδυ της Κυριακής υπόνοιες ότι μπορεί να δινόταν συνέχεια στο πρωτοφανές και αιματηρό επεισόδιο μεγάλης αγριότητας που εκτυλίχθηκε στο κέντρο της πόλης, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, την περασμένη Κυριακή!

Συγκεκριμένα υπήρξε αρχικά η φημολογία ότι οπαδοί του Ολυμπιακού που θα επέστρεφαν από την Τρίπολη (μετά τον απογευματινό αγώνα της ομάδας τους) θα ...επισκέπτονταν τα γραφεία του Συνδέσμου οπαδών του Παναθηναικού. Έτσι, για το ... "φόβο των Ιουδαίων" άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας, από αργά το απόγευμα, κι ενώ εκείνη την ώρα στα γραφεία του "πράσινου" Συνδέσμου βρίσκονταν περίπου 15 άτομα παρακολουθώντας στην τηλεόραση που μεταδιδόταν το ματς Πανιώνιος - Παναθηναϊκός, κινητοποιήθηκαν και περιπολούσαν στην περιοχή.

Ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κάτι απρόοπτο και ο ...συναγερμός έληξε περίπου στις 9.30 το βράδυ (κι ενώ αποχώρησαν κι όσοι βρίσκονταν στο Σύνδεσμο) με την ελπίδα ότι ούτε μελλοντικά θα δοθεί κάποια συνέχεια.

Τι είχε γίνει

* Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, λίγα λεπτά μετά τις 9.00 το βράδυ, τέσσερα άτομα οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι οπαδοί του Ολυμπιακού, περνώντας από τον πεζόδρομο της οδού Μιαούλη, σε πολυκατοικία της οποίας στεγάζεται ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Παναθηναικού, αφού πρώτα διαπληκτίστηκαν λεκτικά με παρευρισκόμενους σε αυτόν, στη συνέχεια δέχτηκαν επίθεση από περίπου 12-15 άτομα σύμφωνα με μαρτυρίες (τα οποία κατέβηκαν από τα γραφεία του Συνδέσμου). 

Οι θαμώνες των καφετεριών στις οδούς Πατρών και Μιαούλη, ανέφεραν ότι άκουσαν φασαρία στο δρόμο, και βγήκαν αμέσως έξω βλέποντας τα άτομα που ... κρατούσαν λοστούς, σιδηρογροθιές, ρόπαλα αλλά και... τσεκούρι(!), επιτέθηκαν στους τέσσερις άλλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το κατάστημα "Γερμανός" και τραυμάτισαν με βίαιο τρόπο τους τρεις από αυτούς...

Share