Πανηλειακός:"Κατάθεση ψυχής με Γλυφάδα" τονίζει ο Π. Μυροφορίδης - Καταγγελία από το Σύλλογο Φίλων

Τρί, 05/15/2012 - 17:28

Το κλίμα της ομάδας για το τελευταίο της ματς της κανονικής (τουλάχιστον) περιόδου φέτος, με τη Γλυφάδα την Κυριακή στον Πύργο, (αφού ως γνωστόν ο Πανηλειακός έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική) και τη θέληση για ΝΙΚΗ εξέφρασε, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ ο τεχνικός διευθυντής του Πανηλειακού Παύλος Μυροφορίδης. Που επίσης, δεν αρνήθηκε να σχολιάσει τα δυο τελευταία εκτός έδρας ματς, σε συνδυασμό με την εχθρική ατμόσφαιρα που επικράτησε κατά της πυργιώτικης ομάδας:

- Για το κυριακάτικο ματς και για τη συνέχεια γενικότερα, τι έχετε να πείτε;

"Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό βλέπουμε ότι ο πρώτος στόχος που θέσαμε, δηλαδή να μπούμε ...σφήνα στην πρώτη τριάδα, πέτυχε ήδη και μαθηματικά. Εμείς έχουμε ακόμα ένα ματς, αυτό με τη Γλυφάδα στον Πύργο στο οποίο πρέπει να κάνουμε κατάθεση ψυχής και πρέπει να το κερδίσουμε. Πρώτον, γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα. Και δεύτερον, γιατί θεωρώ ότι ήταν η πιο άδικη ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή που γνωρίσαμε στο ματς του πρώτου γύρου.

Προσωπικά περίμενα αυτό το ματς από τότε, είχα την υπομονή να περιμένω, για το λόγο ότι ήταν το μόνο ματς που έχω φύγει θυμωμένος από το γήπεδο!

Αλλάζουμε επίπεδο, και λέμε ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει τώρα για μας! Για να μην πετάξουμε ότι έχουμε χτίσει από το περασμένο καλοκαίρι ως τώρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι, γιατί όπως είναι η υπόλοιπη διαδικασία, τώρα ξεκινάει το πιο κρίσιμο στάδιο, αυτό που θα μας δείξει που ακριβώς μπορούμε να φτάσουμε. Πλέον, όλα τα μηνύματα που παίρνουμε από όλους, είναι ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα, αλλά είμαστε άτυχοι που δεν είμαστε εμείς στην πρώτη θέση.

Για τον επόμενο μήνα, με το κεφάλι πάντα χαμηλά και χωρίς καμιά έπαρση, πιστεύω ότι θα δικαιωθούν οι προσπάθειες μας".

 - Σε ότι αφορά το ματς στην Καλαμάτα, αλλά και το αμέσως προηγούμενο εκτός έδρας με τον Αστέρα Μαγούλας, που είχαν την ιδιαιτερότητα της κακής ατμόσφαιρας που αντιμετώπισε η ομάδα, κάποιο σχόλιο;

 "Όσον αφορά το ματς με τη Μαγούλα, ξέραμε τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουμε, είχαμε πάντως εκεί την απόλυτη προστασία της αστυνομικής δύναμης, που δεν επέτρεψε να συμβεί το παραμικρό, παρά τις όποιες προσπάθειες και προθέσεις οπαδών των γηπεδούχων. Όσον αφορά το ματς στην Καλαμάτα, αυτά που έγιναν στο γήπεδο είναι ντροπή! Στον πρώτο γύρο, ήρθε η αποστολή της Καλαμάτας και δεν τους πείραξε κανείς, το ματς παίχτηκε μόνο μέσα στο γήπεδο και κρίθηκε εκεί με τη νίκη μας. Είναι ντροπή που επέτρεψε η αστυνομική δύναμη στην Καλαμάτα όσα συνέβησαν, με τους φιλάθλους που μας περίμεναν όταν φτάσαμε στο γήπεδο και επιτέθηκαν στο πούλμαν, με τη ρίψη κροτίδων και αντικειμένων σε βάρος μας, τόσο πριν, όσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα.

Και εκτός από δυο - τρεις παίκτες της Καλαμάτας, δεν ήρθε κανείς από τη διοίκηση της, την ώρα που τράβαγα τους παίκτες μας να τους βάλω μέσα στη φυσούνα των αποδυτηρίων, κι από πάνω μας πέταγαν πέτρες! Στο έτος 2012 αυτά είναι απολύτως απαράδεκτα, κι ενώ εμείς έχουμε αποδείξει στους φιλοξενούμενους ότι δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό σε αντίπαλης ομάδας αποστολή.

Έχουμε φιλοξενήσει και όλους τους φιλάθλους, όσων ομάδων ήρθαν. Η διοίκηση της Καλαμάτας στον πρώτο γύρο κάθησε στις θέσεις επισήμων στο Στάδιο Πύργου, δεν τους μίλησε και δεν τους πείραξε κανείς, φιλοξενήθηκαν και οι φίλαθλοι τους που ήρθαν. Με τον Απόλλωνα, σε τόσο κρίσιμο ματς, ήρθαν και περίπου 200 φίλαθλοι του, δεν έγινε τίποτα! Κι ούτε με την ίδια ομάδα στον πρώτο γύρο έγινε κάτι στη Ριζούπολη. Δε μπορεί να παίξαμε λοιπόν, δυο κρίσιμα ματς με το βασικό συνδιεκδικητή για την πρώτη θέση, χωρίς να γίνει το παραμικρό, και σε αυτά τα δυο ματς να συναντάμε αυτή την πολεμική ατμόσφαιρα!

Και σε μας, στέρησαν στα δυο τελευταία εκτός έδρας και κρίσιμα ματς, το δικαίωμα των φιλάθλων μας, να δουν τα παιχνίδια αλλά και να βοηθήσουν την ομάδα τους!

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά, τον κόσμο του Πανηλειακού για την μεγάλη προσπάθεια συμπαράστασης που έχει κάνει τόσο καιρό και δε μας έχει αφήσει ποτέ μόνους μας! Είναι παιδιά που στερούνται και τον καφέ, για να έρθουν εκδρομή την Κυριακή με τον Πανηλειακό. Και κάποιοι "κύριοι" τους στέρησαν αυτό το δικαίωμα! Ντροπή τους και πάλι !

ΥΓ. Περιμένω να τελειώσει το πρωτάθλημα, και στη συνέντευξη που θα δώσω τότε, θα πω πολλά, με τα οποία θα εκπλήξω πάρα πολλούς...".

Διαμαρτυρία για την αστυνομική συμπεριφορά - "Κλείστε το ...στερεοφωνικό"!

Στο μεταξύ, σε σχέση με την αντιμετώπιση που είχε η αποστολή του Πανηλειακού από την αστυνομική δύναμη στην Καλαμάτα, ο διοικητικός επικεφαλής Κώστας Ντάβαρης ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία. Όπως επίσης σε συγκεκριμένη αναφορά για τη συμπεριφορά αστυνομικού ο οποίος (όπως τόνισε ο ίδιος ο Κ. Ντάβαρης): "Μπήκε στα αποδυτήρια της ομάδας μας πριν αρχίσει το ματς και απαίτησε με το "έτσι θέλω" να ...κλείσουμε το στερεοφωνικό που άκουγαν οι παίκτες μας μουσική, πριν βγουν για το ματς!!! Κι όταν δεν κάναμε αυτό το παράλογο που διέταξε, επιχείρησε ο ίδιος να το βγάλει από την πρίζα!!! Εμείς τον αποτρέψαμε, μπαίνοντας μπροστά. Τα υπόλοιπα, είναι αυτά που ξέρετε και προαναφέρθηκαν".

 * Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο το ματς της Κυριακής στον Πύργο με τη Γλυφάδα. Την Τρίτη υπήρχε το εβδομαδιαίο ρεπό και την Τετάρτη συνεχίζεται η προετοιμασία. Δεν υπολογίζονται πάλι οι τραυματίες (και προερχόμενοι από εγχείριση) Κυριακίδης και Αντωνίου, κι ο τιμωρημένος Βατσής (δεύτερη αγωνιστική από 7 κίτρινες). Ενώ ο Θωνιάτης έχει ενοχλήσεις στο ισχίο (έκανε ένεση και πριν το ματς με την Καλαμάτα, και το πρόβλημα επιδεινώθηκε μετά το 60') και θα κάνει πιο συντηρητικά αυτό το διήμερο.

Ανακοίνωση - καταγγελία από το Σύλλογο Φίλων

 Με αφορμή το νέο απαράδεκτο και απροειδοποίητο γεγονός που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής όπου δεν επετράπη η μετάβαση των οπαδών του Πανηλειακού στο στάδιο Καλαμάτας (η αστυνομία σταμάτησε τους φιλάθλους του Πανηλειακού στον κόμβο της Αλλαγής και δεν τους επέτρεψε μετάβαση στο γήπεδο), από το Σύλλογο Φίλων Πανηλειακού εκδόθηκε και αναλυτική ανακοίνωση:

"Εν μέσω απόλυτα δικαιολογημένης οργής και αγανάκτησης, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε δημόσια την απίστευτα εξωφρενική κίνηση της διοίκησης της ομάδας της Καλαμάτας, που με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δεν επέτρεψαν τη μετάβαση φιλάθλων μας στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσουμε το ματς αλλά και να ενισχύσουμε την ομάδα μας! Είναι ΝΤΡΟΠΗ με κεφαλαία! Όπως το ίδιο ήταν και στο αμέσως προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι μας, στην Ελευσίνα, με τον Αστέρα Μαγούλας, που πάλι έγινε το ίδιο (τώρα μπλόκο με διμοιρίες ΜΑΤ στον κόμβο Αλλαγής, τότε στα Μέγαρα και στα διόδια Ελευσίνας). Το καταγγέλουμε και πάλι σε όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη, αλλά και στους αρμόδιους ποδοσφαιρικούς φορείς, οι οποίοι ΞΑΝΑΛΕΜΕ πρέπει να λυπούνται με τέτοιες ομάδες που "κοσμούν" τα εθνικά πρωταθλήματα!

Ενώ δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι τυχαίο που και οι διοικούντες της Καλαμάτας, όπως και οι διοικούντες της Μαγούλας, δυο ομάδων εχθρικών προς των Πανηλειακό και τους φιλάθλους του, χρησιμοποίησαν τις ίδιες ύπουλες και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ τακτικές!

Όπως: "Δε θέλουμε να έρθουν καθόλου στο γήπεδο φίλαθλοι του Πανηλειακού, ούτε να κάνουν κερκίδα. Κι αν έρθουν κάποιοι, ας έρθουν, χωρίς διακριτικά, ένας - ένας, κι όχι μαζεμένοι. Και θα καθήσουν μαζί με τους άλλους φιλάθλους! Μετά από κάποια στιγμή που δεν μας πτοούν ούτε αυτά, βάζουν την Αστυνομία μπροστά, για να μας κόψει το δρόμο!!! 

Εμείς, να υπενθυμίσουμε ότι στον Πύργο στον πρώτο γύρο, και με αντίπαλο την ομάδα αυτή, την Καλαμάτα, η φιλοξενία από τη δική μας διοίκηση (είχε βγάλει και ανακοίνωση - κάλεσμα, να έρθουν όσοι θέλουν, έχοντας και εισιτήρια και ξεχωριστή Θύρα στο Στάδιο) αλλά και την Α.Δ. Ηλείας, που είχαν οι λίγοι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων που ήρθαν στον Πύργο, ήταν σε όλα άψογη.

Για όλο τον φίλαθλο κόσμο του Πανηλειακού, ειδικά αυτές οι δυο ομάδες, Καλαμάτα και Μαγούλα, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ, σε οτιδήποτε τις εκπροσωπεί, είτε επίσημα (διοίκηση, κ.τ.λ.), είτε ανεπίσημα (φίλαθλοι, κ.τ.λ.) Όταν τύχει και τα "ξαναπούμε", θα το καταλάβουν καλά!

Είμαστε επίσης υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε σε όλους τους φιλάθλους του Πανηλειακού αλλά και της Ηλείας γενικότερα, την απαράδεκτη, αντιΠανηλειακή και πάνω απ' όλα προσβλητική και συκοφαντική δημόσια στάση από τον Μεσσήνιο δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργούντζο. Στάση που κρατάει σε όλα τα Μέσα που συνεργάζεται, είτε εντός Μεσσηνίας, είτε ευρύτερα, όπως στην ΕΡΑ και στη στήλη που έχει στην εφημερίδα "Φως"! Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα, και δυσφημεί τους φιλάθλους μας, το διοικητικό επικεφαλής Κώστα Ντάβαρη και τον Πανηλειακό.

Τα απαράδεκτα και εξωφρενικά, περί Ηλείων φιλάθλων που είναι "χουλιγκάνοι", "εξαφανισμένοι που κρύβονται" και άλλα τέτοια, του τα επιστρέφουμε! Το δε λυσσαλέο αγώνα του, να μην πάμε στην Καλαμάτα, τον καταγράφουμε στα υπόψη κι αυτόν!

Πριν επίσης το ματς με την Καλαμάτα έγραψε το Σάββατο στο Φως, ότι  "ο Ντάβαρης την Τετάρτη κανόνισε με τη διαιτησία και πήρε το ματς με τη Ζάκυνθο"! Πριν το ματς με την Καλαμάτα στον Πύργο, έγραφε πάλι μεταξύ άλλων, για τον Κ. Ντάβαρη, ότι "θα ...ψάχνει τρύπα να κρυφτεί μετά το ματς". Την άλλη φορά έγραφε "φιάσκο Ντάβαρη, δεν έκανε συναυλία για 800 ευρώ". Κι επίσης μεταξύ άλλων, πριν λίγο καιρό έγραφε πάλι, ότι δεν θα υπάρχει σύντομα Πανηλειακός, ότι θα χάσουμε από τον Απόλλωνα κι αμέσως θα φύγει ο προπονητής Αντωνίου, ότι ο Κώστας Ντάβαρης θα ψάχνει να κρυφτεί, κ.τ.λ. Αυτό κάνει επίσης, χωρίς κανέναν αντίλογο, και όταν τον βγάζει ο Γ. Αστερής στην τηλεοπτική εκπομπή της ΟΡΤ στον Πύργο. Ο οποίος Γ. Αστερής, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, αν και δεν είναι καν δημοσιογράφος και δεν έχει αυτή την ιδιότητα, όπως κι ο ίδιος επικαλείται όταν (νομίζει ότι) τον συμφέρει για οποιοδήποτε λόγο, έχει μια συνεχώς εχθρική στάση! Το δε κανάλι της ΟΡΤ εδώ και χρόνια βρίσκεται πολύ μακριά και συνεχίζει επιδεικτικά να αδιαφορεί για τον Πανηλειακό (παρότι ως γνωστόν, η απήχηση του συλλόγου στα κοινωνικά στρώματα του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και του Νομού Ηλείας συνολικά, είναι ιδιαίτερα μεγάλη)!

Αυτά προς το παρόν, και ότι άλλο χρειαστεί, θα γίνει τοποθέτηση και με νέα ανακοίνωση".

Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού (RED BOYS CLUB "3", Athens Club)

Δωρέαν είσοδος στη Θύρα 9 την Κυριακή

Όπως γνωστοποίησε ο διοικητικός επικεφαλής του Πανηλειακού Κώστας Ντάβαρης μιλώντας στην εβδομαδιαία (κάθε Δευτέρα) αθλητική εκπομπή του Cosmos Tv για τον τελευταίο αγώνα του Πανηλειακού στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος την Κυριακή στο Στάδιο με τη Γλυφάδα, η είσοδος στη Θύρα 9 για τους οργανωμένους θα είναι ΔΩΡΕΑΝ (όσα μέλη έχουν πληρώσει τουλάχιστον τη συνδρομή του μήνα στο Σύλλογο).

 

 

Share